Baz İstasyonları masaya yatırıldı

19 Aralık 2012 19:32

Sağlık Hakkı Meclisi tarafından düzenlenen Elektromagnetik radyasyon ve baz istasyonları başlıklı toplantı 18.12.2012 tarihinde Kültür Sineması'nda yapıldı.

 Toplantıda ilk olarak söz alan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nükleer Tıp AD'den Prof. Dr. Mustafa Demir iyonize radyasyon ile non-iyonize radyasyonun birbirine karıştırılmaması gerektiğini söyledi. Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden Doç. Dr. Selçuk Çömlkekçi ise baz istasyonları kaynaklı şu an tespit edilemeyen bazı sağlık riskleri olabileceğini sonraki dönemde bu riskler ortaya çıktığında hukuki olarak geriye dönük işlem yürütülemeyeceğini belirtti. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Biyofizik AD'den Prof. Dr. Mustafa Tunaya Kalkan ise bugünün teknolojisiyle baz istasyonlarının sağlık açısından risk oluşturmadığını, yüksek gerilim hatlarının daha riskli olduğunu belirtti. Toplantıya konuşmacı olarak katılan Av. Tülay Ekici ise baz istasyonları ile hukuki mücadele yolları hakkında bilgi verdi.

Toplantıda söz alan çeşitli mahallelerden katılımcılar konuyla ilgili görüşlerini aktardı. Bağlar mahallesinde okulun çok yakınlarında kurulan baz istasyonuyla ilgili işlem yapılmadığını aktardı. Bir diğer katılımcı ise Binbirevler Mahallesinde yerleşim yerlerin çok yakınlarında baz istasyonları bulunduğunu ve bu istasyonlarla ilgili işlem yapılmadığını belirtti. Toplantıda baz istasyonları ile ilgili Valiliğin daha fazla sorumluluk üstlenmesi gerektiği kaydedildi. Baz istasyonlarıyla ilgili bireysel dava açmak isteyen vatandaşların Avukat Tülay Ekici tarafından iletilen belgeleri Isparta-Burdur Tabip Odası'ndan temin edebileceği kaydedildi.

 

Bu haber 772 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...