Kara Havacılık Okulu İnşaatını yürüten firma sözleşmeyi feshetti

15 Aralık 2016 18:33

Genelkurmay, Kara Havacılık Okulu inşaatı yüklenicisi ile sözleşmeyi feshetti. Yüzde 94 fiziki gerçekleşmenin sağlandığı Kara Havacılık Okulu inşaatının tamamlanması 2017 - Temmuz ayına kaldı.

İLAVE YATIRIMLAR

Yarım kalan Kara Havacılık Okulu İskan Tesisleri Projesi'nde şubat ayında yapılacak ikmal ihalesinin kapsamında Kara Havacılık Komutanlığı tesisleri de bulunacak. Genelkurmay'ın yeni yapacağı ihale kapsamında Isparta’ya 40 milyon TL'lik daha yatırım yapacağı bildirildi. Havacılık Okulu 2017-Temmuz'da, Kara Havacılık Komutanlığı ise 2018 sonunda tamamlanmış olacak.

Edinilen bilgiye göre, yüzde 94 fiziki gerçekleşmenin sağlandığı Kara Havacılık Okulu'nda inşaat bir süredir devam etmiyor. Koçoğlu A.Ş'nin yükleniciliğini yaptığı Kara Havacılık Okulu bu aylarda tamamlanıp, Kara Havacılık Komutanlığı'na devredilecekti. Öncü personelin yılsonu itibariyle görevine başlaması bekleniyordu. İnşaatı durduran Koçoğlu A.Ş ile sözleşme fesh noktasına gidildi. Genelkurmay Başkanlığı, Isparta Kara Havacılık Okulu iskân tesisleri inşaatı ile tamamen Isparta’ya getirilmesine karar verilen Kara Havacılık Okulu Komutanlığı için şubat ayında yeni bir ihale gerçekleştirecek. Yarım kalan inşaatın ikmali ile Kara Havacılık Komutanlığı alayı için ihale yapılacak. 40 milyon TL'lik yeni yatırım için ihale yapıldıktan sonra inşaat yeniden başlayacak. Kara Havacılık Okulu tesislerinin Temmuz - 2017'de tamamlanması hedefleniyor. Isparta’ya gelecek alayın ise 2018 sonunda tamamlanıp, hizmete gireceği öğrenildi.

 

 

Bu haber 607 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...