“Vatandaş endişe etmesin”

19 Aralık 2012 19:40

Defterdar Rahmi Turan, 2-B arazileri konusunda vatandaşların rayiç bedelin yüksek olacağı yönünde endişelenmelerine gerek olmadığını belirterek; “Bu konuda oluşturduğumuz komisyon  hakkaniyetli bir bedel belirleyecek. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Vatandaşlarımız rahat olsun” dedi.

Halk arasında 2-B olarak bilinen Orman vasfını yitirmiş arazilerin satışı ile ilgili müracaatlar devam ediyor. Vatandaşlar bu konuda Ocak ayı sonuna kadar başvurularını yapabilecekler. Bilindiği gibi daha önce 30 Ekim de sona ereceği duyurulan başvuru süresi 3 ay daha uzatılarak 30 Ocak 2013 tarihine kadar başvuru yapılabileceği açıklanmıştı.

VATANDAŞ ENDİŞELİ

Ancak, başvurularını yapan vatandaşlar 2-B arazileri için bir takım endişe içine girmiş durumda. Zira vatandaşlar ‘Acaba bu arazilerin rayiç bedeli yüksek olur mu?’ endişesi taşıyor.

TURAN; “VATANDAŞ RAHAT OLSUN, ENDİŞEYE MAHAL YOK” 

İl Defterdarı Rahmi Turan, bu konuda vatandaşları rahatlatacak bir açıklama yaptı. Defterdar Turan açıklamasında; “Vatandaşlarımızın, henüz belli olmamasına karşın rayiç bedellerin yüksek olacağı yönünde endişesi taşıdıkları bizlere kadar geldi. Ancak, ben buradan açık ve net bir şekilde söylüyorum ki, asla böyle bir şey olmayacak. Vatandaşlarımız bu konuda rahat olsun. Endişeye mahal yok.

“RAYİÇ BEDELLERİ KESİNLİKLE YÜKSEK OLMAYACAK”

Bilindiği gibi devletimiz, geçtiğimiz Nisan ayında devletle vatandaş arasındaki ihtilafları çözmeyi amaçlayan ve halk arasında 2B Yasası olarak bilinen Orman vasfını yitirmiş arazilerin satışı ile ilgili yasayı çıkardı ve bu doğrultuda vatandaşlar için başvuru süreci başlattı. Bu süreç halen devam etmektedir. Ancak, başvuruda bulunan vatandaşlarımızın henüz belli olmamasına karşın rayiç bedellerin yüksek olacağı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

“BEDELLER HAK SAHİPLİĞİ

KESİNLEŞTİKTEN SONRA TEBLİĞ EDİLECEK”

Hatta, maalesef bazı insanların vatandaşlarımıza ‘rayiçler bizde var, belli bir bedel karşılığında size verelim' dediğini öğrendik. Oysa bunu bilme şansları yok. Vatandaşlar bu şekildeki suiistimallere karşı duyarlı olsunlar. Rayiç bedeller açıklanmadı, açıklandığını söyleyenlere inanmasınlar. Başvuruda bulunanlar da şu anda bedelleri öğrenemiyor. Hak sahipliği kesinleştikten sonra kişilere bu tebliğ edilecek veya kişilerin internet üzerinden öğrenmesine imkan sağlanacak.

“KOMİSYON GERÇEK RAİÇ BEDELLERİNİ BELİRLEYECEK”

Biz Defterdarlık olarak bu konuda bir komisyon oluşturduk. Konu ile ilgili yetkililerden oluşan bu komisyon söz konusu arazilerin gerçek rayiç bedellerini tespit ederek ona göre tahsilat yapılacak. Bu konuda vatandaşlarımız rahat olsun. Hatta, bu tespitlerin vatandaşların lehine olacağını da söyleyebilirim” dedi. 

Bu haber 720 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...