“ÜŞÜME KARDEŞİM BİZ VARIZ..”

16 Aralık 2016 16:30

Türkiye Gençlik Vakfı, Sivil Toplum Hareketi, Hayrat Vakfı, Genç Memur Sen, İlahiyat Öğrencileri Platformu gibi birçok kuruluş ve SDÜ’deki çeşitli öğrenci kulüpleri “Üşüme Kardeşim Biz Varız” sloganıyla Suriye için kışlık temel eşya yardım kampanyası başlattı.

Dün Mimar Sinan Cami önünde bir araya gelen katılımcı kuruluşlar adına ortak açıklamayı okuyan Türkiye Gençlik Vakfı Isparta Temsilcisi Ömer Faruk Acar, Suriye'de aylardır abluka altında bulunan Halep'in doğusunda on binlerce sivil, katliam tehlikesiyle karşı karşıya. Geçtiğimiz günlerde yine onlarca sivil sokak ortasında acımasızca katledildi. Cuma gününden bu yana şiddetli hava saldırılarına Rejim ve müttefiklerinin topyekûn bir şekilde giriştiği kara harekâtı eşlik ediyor. Halep’te 15 Kasım’dan bu yana Rejim ve müttefikleri tarafından, yaklaşık 2 bin hava saldırısı, 7 bin top atışı yapıldı. Ağır saldırılar sonucu birçok kişi yaralandı ya da şehit düştü. Kuşatma altındaki yaklaşık yüz bin sivil 6 kilometrekarelik bir alana sıkışmış durumda. Halep'te büyük bir kıyım yapılarak pek çok erkek, kadın ve çocuk diri diri yakıldı, bir kısım kurşuna dizildi. Aynı şekilde Suriye'nin Hama kentinde uçaklardan atılan kimyasal gazla birçok sivil zehirlenerek katledildi. Kuşatma altında yüz binlerce sivilin bulunduğu doğu Halep'te halk 3 ayı aşkın süredir temel insani ihtiyaçlarını gideremiyor. Son üç hafta içinde kentin doğusundaki tüm hastaneler, sağlık merkezleri, fırın ve okullar saldırılarla hizmet dışı kaldı. Baz istasyonlarının büyük kısmının yıkılması ve telefon hatlarının kesilmesi nedeniyle kentte iletişim sadece kısıtlı şekilde internet üzerinden kurulabiliyor. Sivillerimizin bir kısmı bombardıman bölgelerinde sıkışıp kaldı. Dünyanın gözleri önünde Halep ölüyor! Koskoca bir tarih, koskoca bir medeniyet savaş tacirlerine kurban gidiyor... Tarih şahittir ki yıkılan sadece Halep değil insanlığın vicdanıdır... Halep'te katliam en şiddetli ve acımasız günlerini yaşıyor. Müslüman kadınlar ve çocuklar kaçırılarak tecavüz ediliyor.

Ufacık bir alanda sıkışan ve tahliyelerine izin verilmeyen Halepli Müslümanlar sokaklarda diri diri yakılıyor. Yakın günlerde yüzlerce kadına tecavüz edildiği bilgisinin yanı sıra dünya ile irtibat kurabilen az sayıdaki Müslüman kadınlar tecavüze uğramamak için intihar fetvası beklediklerini söylüyor. Bu konudaki çağrımızı tekrarlıyor dün Türkiye ve Rusya arasında gerçekleştirilen görüşme sonrasında varılan mutabakatı ve ilan edilen ateşkesi çok değerli buluyor ancak akabinde gerçekleşen ihlallerle “Halep’e gerçek bir insani yardım koridoru açılmasını” elzem olduğunu görüyor ve talep ediyoruz! Ant olsun ki; Onurumuz ve özgürlüğümüz için mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz... Halep’e Musul'a El Bab'a olan saldırı İstanbul'a yapılan bir saldırıdır. İstanbul şehitleri hem İstanbul için şehit olmuştur hem de tüm Türk ve İslam coğrafyası adına, ümmet adına şehit olmuştur” dedi.

Açıklamasında İstanbul’daki terör saldırısına da değinen Acar, “Uzun bir zamandır ülkemiz üzerinde oynanan sinsi oyunlara bir yenisi Cumartesi gecesi İstanbul'da eklenmiştir. Devletimize, Polisimize ve tüm ülkemize karşı yapılan hain saldırıda 44 kardeşimiz şehit düşmüştür. Bizim şehitlerimizin cennet ile müjdelendiklerini ve Cennette Peygamberimize (s.a.v) komşu olduklarını, hain odaklara hizmet edenlerin ölülerinin yerinin ise ebedi kalacakları cehennem olduğunu hatırlatarak, şehitlerimize Allah'tan rahmet ve ailelerine, tüm milletimize baş sağlığı diliyoruz. Yapılan saldırıların ülkemizin son dönemde içeride ve dışarıda geldiği noktayı hazmedemeyen odakların oyunu olduğunu biliyoruz. Bu itibarla, ülkemizin önderlik etmiş olduğu haklı davanın yanında olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Yapılan bu saldırılar, dünyanın her bir köşesinde ve yanında durduğumuz ve mazlumların hamisi olduğumuz gerçeğini değiştirmeyecektir. Ülkemize karşı yapılan saldırıların failleri ve destekçilerinin süslü sözlerine ve timsah gözyaşlarına kanmadığımızı ve yapılan bu saldırıların ülkemizdeki kardeşliği, birlikteliği ve ümmet şuurunu daha da artıracağını buradan tüm dünyaya ve özellikle uluslararası terör şebekeleri ve destekçilerine ilan ediyoruz.

Bizler biliyoruz ki, İstanbul'da yapılan hain saldırı ülkemizin dik duruşundan rahatsız olan iç ve dış hainlerin maşaları tarafından yapılmıştır. Söz konusu kalleş eylemi gerçekleştiren kim olursa olsun yapılan eylemi net bir ifadeyle lanetliyoruz. Bu bağlamda, gerek İstanbul'da yapılan terör eylemini düzenleyenlerin gerekse teröre maddi ve manevi destek verenlerin karşısında olacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz. Hiç şüpheniz olmasın ki; devletimiz ve milletimiz bu alçak sürüyü bozguna uğratacak, onları çıktıkları leş yuvalarına tekrar sokacak ve tamamen mağlubiyete uğratacak güce sahiptir. Her anlamda intikamımız bu katillerden en ağır şekilde olacaktır. Terör örgütlerinin yanında olanlara, onlara maddi ve manevi destek verenlere; ülkesinin değerlerine sahip çıkan ve gerekirse bu uğurda ecdadının izinde yürüyeceğine yemin edenler olarak terörün karşısındayız. Bir kez daha, Suriye’de ve ülkemizdeki menfur saldırıda şehit olan 44 vatan evladımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve ülkemize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Yardım Kampanyamızın hayırlara vesile olmasını diliyor, tüm Isparta halkının desteklerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Bu haber 700 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...