‘HALEP’e YOL AÇIN’ İNSANLIK KONVOYU YOLA ÇIKTI

16 Aralık 2016 16:31

Isparta'da  Halep'te yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla Halep’e Yol Açın konvoyu düzenlendi. Yüzlerce araç Isparta'da şehir turu atarken, İHH Temsilcisi Osman Akçil, Halep'te yaşanan daramın bitmesini istedi. Konvoy’da Isparta’dan, Muğla’dan, Aydın’dan, Denizli’den ve Burdur’dan toplam 30 araç bulunuyor.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) öncülüğünde 14 Aralık Çarşamba günü Türkiye’nin dört bir yanından Cilvegözü sınır kapısına “Halep'e Yol Açın” sloganıyla bir karayoluyla araç konvoyu yola çıktı.

81 İLDEN YOLA ÇIKTILAR…

Halep’teki zulme dikkat çekmek amacıyla İHH Genel Merkezi tarafından organize edilen bu etkinlik 14 Aralık Çarşamba günü İstanbul Kazlıçeşme meydanından başladı. Dolayısıyla, bu konvoya Türkiye’nin 81 ili ve yurt dışından da katılımlar oldu. Konvoy güzergahı üzerindeki illerde Halep'teki saldırıları protesto için eylemler yapılıyor. 

4 İL ISPARTA’DA TOPLANARAK

BURADAN YOLA ÇIKTI

Söz konusu etkinlik çerçevesinde; Muğla’dan, Aydın’dan, Denizli’den ve Burdur’dan gelen araçlar buluşma noktası olarak belirlenen Isparta’da toplandı ve konvoya Isparta’dan da katılım gerçekleşerek yola çıkıldı.

HAYIRLAR KIZ KUR’AN

KURSU ÖNÜNDE TÖREN

Bu doğrultuda; dün saat 13.30’da İstanbul Caddesi üzerinde bulunan Hayırlar Kız Kur’an Kursu önünde bir tören düzenlendi. Törene; İHH Isparta İl Temsilcisi Osman Akçil’in yanı sıra, Muğla, Aydın, Denizli ve Burdur illerinin İHH İl Temsilcileri, Memur – Sen Isparta İl Temsilcisi İhsan Arıcı, Mekke Eğitim Vakfı Başkanı Emekli Müftü Halil İbrahim Ertuç ve çok sayıda gönüllü katıldı.

AKÇİL; “HALEP’TE İNSANLIK ÖLÜYOR”

Yapılan törende yaptığı konuşmada İHH Isparta İl Temsilcisi Osman Akçil; “Bugün İHH öncülüğünde Memur – Sen ve birçok sivil toplum örgütünün desteğiyle Suriye’de ve özellikle Halep’te yaşanan insanlık dramına bütün dünyanın dikkatini çekmek üzere ‘HALEP’TE İNSANLAR VE İNSANLIK ÖLMESİN’ diyor, ülkemizin her bir bölgesinden her ilinden yola çıkan araç konvoylarıyla bir an evvel bu mazlum topraklarda ateşkes sağlanması için harekete geçiyor ve yola çıkıyoruz. Bugün Halep’te yaşananları anlatmak için değil, Halep’te yükselen çocuk çığlıklarını duymak insanlık henüz ölmedi’ demek için bir araya geldik ve yola çıkıyoruz.

“HALEP, GECE – GÜNDÜZ

DEMEDEN BOMBALANIYOR”

Bugün toprağa düşen, denizlerde boğulan, hastanelerde bombalanan, tekerlekli sandalyesiyle evlatlarının izine bulaşmaya çalışırken Rabbine kavuşan kadınların, çocukların çığlığını bir nebze olsun hissetmek için yola çıkıyoruz. Suriye’de dünyanın gözü önünde sistematik bir katliam gerçekleştiriliyor. Özellikle de son dönemlerde Halep’te; Esed rejimi ve Rus güçlerince havadan ve karadan gece – gündüz bombalanıyor. Şehirde gıda malzemeleri tükenmiş, sağlık sistemi çökmüş durumda.

“SURİYE SINIRINA HAREKET EDİYORUZ”

Saldırıların başladığı günden bu yana, Suriye’ye yönelik yardımlarını aralıksız sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı ise; dünyanın sessiz kaldığı Halep’teki duruma dikkat çekmek amacıyla bir araç konvoyu düzenlemiştir. Muğla’dan, Aydın’dan, Denizli’den, Burdur’dan gelen araçlarla birlikte; Isparta’dan da katılan araçlarla bugün Cilvegözü Sınır Kapısına kadar, Suriye hududuna varmak üzere Isparta’mızı temsilen yola çıkıyoruz.

“CUMARTESİ GÜNÜ HATAY’DAYIZ”

Bir yandan araç konvoyu, diğer yandan yardım TIR’ları ve araçlarıyla bu eylemimiz bugün Konya’da, yarın Osmaniye’de Cumartesi günü de bütün Türkiye’den gelen konvoylarla Hatay Cilvegözü sınırında yapılacak miting ve basın açıklamalarıyla son bulacaktır.

“MAZLUMLARIN VE

MAĞDURLARIN YANINDAYIZ”

Eylemimizin amacı ve hedefi; uluslararası ve güçleri kamuoyunu harekete geçirmek, yardımların ulaşması için acilen koridor açılması, bu konvoyun bir amacı da Halep için Türkiye ve Türk insanının nerede olduğunu göstermektir. Devletiyle milletiyle sivil toplum örgütleriyle Türkiye olarak her zaman ve mekanda mazlumların ve mağdurların yanında olduk olmaya devam edeceğiz” dedi.

KONVOY, DUALARLA YOLA ÇIKTI

İHH Isparta Temsilcisi Osman Akçil’in konuşmasının ardından, Mekke Eğitim Vakfı Başkanı Emekli Müftü Halil İbrahim Ertuç tarafından dua yapıldı ve Isparta ile birlikte 5 ilden oluşan konvoy ilk olarak Isparta’da bir şehir turu yaptıktan sonra Konya’ya oradan Osmaniye’ye ve oradan da Hatay’a gitmek üzere yola çıktı. 

Bu haber 620 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...