“Sadece öncelik tanımak anlamına gelir”

19 Aralık 2012 19:43

ISVAK (Ispartalılar Eğitim Kültür Sağlık Turizm Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı) Yönetim Kurulu, Isparta - Antalya Dereboğazı yolunun bölünmüş yol durumuna getirilmesi konusunda bir açıklama yaptı.

Açıklamada; Isparta – Antalya (Dereboğazı) yolunun; trafik bakımından ve ekonomik yönden kaydettiği gelişmeyi, gelecekte farkı lehteki gelişmelerle sürdüreceği belirtilerek, Isparta – Antalya (Dereboğazı) yolunun bölünmüş yol haline getirilmesi konusunda oluşan uygun görüşleri destekledikleri belirtildi.

ISVAK Yönetim Kurulu’ndan konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle:

“Isparta – Antalya Dereboğazı yoluna ilk kazmanın vuruluşu ve mevcut durumuna gelişi, ihtiyacın belirgin düzeyde olması karşısında, yok seviyesinde kısıtlı imkanlarla bir grup inanmış insanın örnek fedakarlıkları ile başlatılması ile peşinden devletin imkanları ile yürütülüp tamamlanması şeklinde gerçekleşmiştir.

Yolun yapılmasından ve hizmet vermeye başlamasından sonra sağlanan trafik yoğunluğu yatırımın isabeti ve sağladığı yararlar tahminleri aşan ölçülerde fazla olmuştur.

İç Akdeniz bölgesinden Antalya ve kıyı şeridine bağlantı konusunda, mevcut iki alternatif görüntüsündeki çözümlerin mukayesesinin yapıldığı, Süleyman Demirel Üniversitesince yapılmış çalışmada ortaya konan bilimsel veri ve hesaplamalarda, Isparta – Antalya Dereboğazı güzergahının daha ekonomik (fizibl) olduğu kanıtlanmış durumdadır.

Bugünkü duruma gelininceye kadar Isparta – Antalya (Dereboğazı) yolunun, trafik bakımından – doğal olarak ekonomik yönden – kaydettiği gelişmenin, gelecekte farkı lehteki gelişmelerle sürdüreceğini belirtmek kehanet olmayacaktır.

Bir anlamda alternatifi olmaktan ziyade birbirinin tamamlayıcısı durumunda olan güzergahlardan Dereboğazı yolunun bölünmüş yol yapılmasının, sadece öncelik tanımak anlamına geleceğini değerlendiriyoruz.

Siyasi alanda da anlayış göreceğini umduğumuz Isparta – Antalya (Dereboğazı) yolunun bölünmüş yol haline getirilmesi konusunda hemşehrilerimiz arasında oluşmuş uygun görüşleri destekliyor ve takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunuyoruz. 

 

Bu haber 744 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...