SDÜ´lü öğrenci akıllı antivirüs programı üretti!

19 Aralık 2016 16:38

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Seyfettin Deveci, modern virüsler ve casus yazılımlara karşı koruma sağlayan “akıllı” antivirüs programı üretti.

Deveci, Türkiye’nin millî antivürüs üreticisi sorumluluğunu almak istiyor. Seyfettin Deveci, yaptığı açıklamada; yapay zekâya sahip programın, çok yönlü koruma kalkanı oluşturduğunu söyledi.

Dev Secure ismini verdiği antivirüs programının; USB, kart, CD gibi dış aygıtlar yoluyla bilgisayarlara bulaşan virüsler başta olmak üzere bilgisayar bellekleri içine gizlenen tüm virüs ve solucanları imha ettiğini belirtti.

Seyfettin Deveci, antivirüs programının; sistem başlangıcında gizlice çalışan, İnternet sitelerinden indirilen yasal içerikli eklenti ve uygulamalar yoluyla bilgisayarlara bulaşan casus yazılımları da tespit edip yok ettiğini vurguladı.

Deveci, antivirüs programı hakkında şu bilgileri verdi: "Ben bunu herkesin kullanabilmesi ve faydalanabilmesi amacıyla geliştirdim. Bu yüzden ücretsizdir. Boyutu 6 megabayttır. Bilgisayarı kasmıyor, RAM'i fazla tüketmiyor ve otomatik optimizesi sayesinde bilgisayar yavaş da hızlı da olsa kendini ayarlıyor. Bu programın belli bir sistem gereksinimi yok. Hangi bilgisayar olursa olsun en iyi performansı vermesi için tasarlandı. Yazılım Türkçe. Yazılım akıllı ve yapay zekaya yatkın. Şu an İngilizce bilmiyor, sadece teknik İngilizce biliyor. Bu, programın zayıf yönü ama yakında yazılıma İngilizceyi öğretmeyi istiyorum."

Türkiye'de yazılım ve güvenlik alanında önemli bir açık olduğuna dikkati çeken Deveci, ülkenin millî antivirüs üreticisi sorumluluğunu almak istediğini ifade etti.

"Dış aygıtlara karşı koruma sağlayan yazılım oldukça az. Bu sadece Türkiye'de değil, global pazarda var olan açık. Ben bunu kapatıyorum." diyen Seyfettin Deveci, geliştirdiği antivirüs programının yerli bir program olduğunu ve bugüne kadar geliştirilen en dinamik antivirüs çalışması olduğunu kaydetti.

Deveci, daha sonra şunları söyledi: "Virüslerin kendini gizlemesi artık oldukça kolay. En güçsüz virüs bile kendini modifiye edecek tekniklerle hiçbir antivirüse yakalanmadan sisteme bulaşıyor ve sistemde istediğini yapabiliyor. Bu durumda imza veri tabanı ile çalışan antivirüsler geri kalıyor. Yapay zekâ ve akıllı tarama algoritmalarına sahip antivirüsler günümüzde bir basamak öne çıkıyor. Bizim geliştirdiğimiz antivirüsün yaptığı da tam olarak budur. Akıllı taramalarla sistemde yapılan değişiklikleri kontrol eder, müdahaleleri anlık olarak önler. En büyük avantajı bu şekildedir."

Seyfettin Deveci, günümüzde bilgisayar kullanıcılarını bekleyen en büyük tehlikenin hekırların para kazanmak için yazdığı “akıllı virüs” denen yeni nesil virüsler olduğunu ifade etti.

Deveci şöyle dedi: "Artık virüslerin amacı bilgisayara zarar vereyim, dosyaları bozayım, şunu bunu yapayım değil. O devir bitti. Artık yeni devirde hackerlerin, virüs yazarlarının birinci amacı para kazanmak. Bu yüzden sistemde ilk yaptıkları müdahale ana sayfayı, arama motoru ve bizim iznimiz olmayan reklam içerikli eklentileri, uygulamaları yüklemek. Bu tür saldırılar yapıyorlar. Bizim de bu konuya ağırlık vermemiz gerekiyor.”

Kendi ürettiği programın önemli bir kalkan işlevi gördüğünü ve temel koruma sağladığını vurgulayan Seyfettin Deveci,  “Program, sistem içi müdahalelere koruma yapıyor. Lisans algoritmaları ve şifreleme algoritmaları için de önlem aldık. Hiçbir koruma % 100 değildir ama ben bu konuda bütün önlemlerimi aldığıma inanıyorum. Bizim antivirüs programı hekırlara karşı da güvenlikli bir program." dedi.

Deveci; 6 kişilik bir ekiple Isparta Süleyman Demirel Üniversitesindeki Teknokent'te geliştirdikleri antivirüs programının, 9 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu söyledi.

Süleyman Deveci, hiçbir zaman yurt dışına gitmeyi düşünmediğini ve bu konuda cazip teklifler gelse bile Türkiye'de kalarak ülkeye hizmet etme kararında olduğunu belirtti.

Deveci, yazılımın yaygınlaştırılması için önümüzdeki yıl başkent Ankara'da bir şube açacaklarını sözlerine ekledi. Genç mühendis adayı Seyfettin Deveci’nin ürettiği program, İnternet üzerinden ücretsiz indirilebiliyor.

Dev Secure Programının temel özellikleri şunlar:

Tam Güvenlik Kalkanı

Otomatik veya Manuel güncelleştirme

CD virüs tespiti (CD üzerinden bulaşan CD Eject)

Dışarıdan gelen tüm girişleri kontrol ederek tehlike varsa karantinaya alır veya imha eder. (Usb, Disket, micro SD)

Başlangıç Kontrolü (Virüs veya hata tespitleri)

Tespit edilen virüslere anında müdahale

Süre limiti olmadan kullanabilme

Reklam virüslerine karşı özel koruma

Programla ilgili Seyfettin Deveci tarafından verilen bazı teknik bilgiler şöyle:

Dev Secure – Avantajlar Dev Secure Antivirüs yazılımını diğer tüm rakiplerinden ayıran bir çok özelliği vardır. Aşağıda sıralanan ayırt edici özellikler sayesinde hem Türkiye'de hem de dünya pazarında kendisini iddialı bir konuma yerleştirebilmektedir. Tüm antivirüsler iyi bir koruma iddia eder, Dev Secure bunların çok daha fazlasıdır. Bu yüzden bir kullanıcı gözünden ilk aranan özellikler ilk sıralarda açıklanmaktadır.

Çok hızlı kurulum & Otomatik tarama. 30 Sn'lik kurulum süresi ile bildiğimiz tüm antivirüsler arasında 1 numara! Kurumsal büyük firmalar için de eşsiz bir avantaj. Kaldırması da kurulması kadar memnun edici bir hızdadır. Bunlar bir Antivirüs uygulamasından beklenmeyen ayırt edici özelliklerdir.

Azami sistem gereksinimine ihtiyaç duymaz, donanım ve anlık sistem hızına göre kendini otomatik ayarlar. 'Otomatik optimize' ismiyle öne çıkan bu özellik sayesinde her sistemde en iyi verimlilikle çalışır.

8 Mb. boyutu ve kurulduktan sonrası yaklaşık 10 mb boyutuyla sistemde en az yer edinen Antivirüs!Bildiğimiz antivirüsler sistemde ortalama 250 Mb yer kaplarlar. Bazıları online yükleyici olarak yer alsalarda kurulduktan sonra kapladıkları alanlar da bir farklılık olmaz.

Ağ ve Network güvenliğinde güçlü

Zararlı ağları tespit ve Otomatik ağdan düşürme özelliği. Hackerların oluşturduğu ağ tuzaklarını tespit eder ve iletişim kurulmasını engeller.

Ağ Kontrolü & Yönetim Paneli. DevlopSOFT Lab olarak geliştirme aşamasında olan ve Kurumsal bir ihtiyacı karşılayan bu özellik bir yönetici bilgisayar ile ağdaki olağan dışı durumları gözetlemeyi ve müdahale etmeyi sağlar. Bu özellik az sayıda ürün tarafından sunuluyor. Şimdiki haliyle ise piyasa ortalamasının üstünde. Uzun vadede yenilikçi metotlar ile en üst sıralara çıkmak hedeflenmektedir.

Korkulu alanlarda tam kapasite koruma!

Tarayıcı Koruma Kalkanı. İnternet tarayıcılarının ayarlarını bozan virüsler en çok bulaşan zararlı türlerindendir. Dev Secure çok sayıda tarayıcıyı destekleyen modülleri ile Ana sayfa ve arama motoru gibi önemli ayarların değiştirilmesini engeller. Kötü eklenti ve yan uygulamaları tespit eder. Kullanıcılara büyük bir özgürlük ortamı sunar. (Bu özellik çoğu antivirüste yer almıyor ve bu yüzden önüne geçilemiyor!. Çözüm: Dev Secure!)

USB Virüslerini Anında Tespit & Veri Kurtarma. Oldukça yaygın olan ve popülaritesi hiç azalmayan en istenmeyen tehditlerdendir. Dosyalara ulaşılmasını engelleyen ve veri kayıpları yaşatan çeşitleri olan bu tehditler için Dev Secure biçilmiş kaptan. Bir kullanıcı dostu gibi çalışır ve bellek takıldığı an güvenli tarama gerçekleştirir! Zarar görmüş verileri temiz bir raporlama özelliği ile kullanıcıya sunar.

Fidye yazılımlarında etkili! CryptoLocker olarak ta bilinen bu zararlılar sistemdeki dosyaları şifreleyerek büyük zararlar verebilmektedirler. Dev Secure, akıllı algoritması ile veritabanında kayıtlı olmayan fidye yazılımlarını bile yok edebilme gücüne sahiptir. Teknolojinin hayata pozitif faydası ana ilkemize yönelik üzerinde en çok durduğumuz ve hassas olduğumuz konular arasındadır.

Ezber Bozan Akıllı Algoritmalar. Dev Secure kullanmaya alışageldiğimiz tüm antivirüslerden daha farklı çalışır. Yapay zeka temellidir. Bu yüzden yüzlerce mb'lık imza veritabanlarına bağlı kalan yazılımlardan daha sezgisel çalışır.

 

Bu haber 765 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...