Şehitlerimiz için okunan Mevlid’de 20 bin kişi dua etti

20 Aralık 2016 18:16

Isparta Belediyesi hain terör saldırılarında şehit düşen vatan evlatlarımız için Isparta halkı adına Mevlid-i Şerif okutup yemek verdi. Gökkubbe Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenen Mevlid-i Şerif programına yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Mevlid-i Şerifin ardından yemeğe katılanlara Türk Bayrağı hediye edildi.

Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen programa katılan Isparta Valisi Şehmus Günaydın ve Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ile eşleri geçen hafta İstanbul Beşiktaş’ta şehit olan Durmuş Öcal ile bir süre önce Mardin Nusaybin’de bombalı pusuda şehit düşen Sezgin Uludağ’ın ailesi ile birlikte dua ettiler.

Programa ayrıca, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mustafa Cüneyt Arıkan, Tümen Komutanı Piyade Albay Selçuk Emirdağ, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Mustafa Özdurhan, İl Emniyet Müdürü Halil Turan Erol, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, MHP Merkez İlçe Başkanı Vedat Yılmaz, Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz, şehit aileleri, siyasi parti temsilcileri, çeşitli sendika ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile binlerce Ispartalı katıldı.

Programa ayrıca geçen hafta İstanbul Beşiktaş’taki hain saldırıda şehit düşen Ispartalı Polis Memuru Durmuş Öcal’ın annesi Keziban, babası Şerafettin, kardeşleri Ersin ve Emine Öcal’da katıldı. 

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, son günlerde artan terör saldırılarının hakkından Türk milletinin güvenlik güçleri ile birlikte geleceğine dikkat çekti. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar dileyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Türk askeri, Türk polisi bu hainlere cevabını misliyle verecektir. Bundan hiçbir endişemiz yoktur. Isparta halkı kendi namına dualarını okudu. Şehitlerini andı. Bu duaya gönülden iştirak etti. Isparta halkımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bu dualarımız kabul olur ve milletimiz, ülkemiz aydınlığa kavuşur” dedi.

 Isparta Valisi Şehmus Günaydın da açıklamasında “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı gazilerimize acil şifalar diliyorum. Şairin dediği gibi ‘bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır’ bu topraklar bu aziz milletin vatanıdır. Bu aziz vatan için, şehit olacak milyonlarca insan var. Bu hainler asla ve asla başaramayacaklar. Bu millete asla diz çöktüremeyecektir. Biz birbirimize daha sıkı sarıldıkça, birbirimizi daha fazla sevdikçe bu hainler asla ve asla başaramayacaklardır” ifadelerini kullandı.

 Mevlid-i  Şerif’in ardından vatandaşlara yemek ikramı yapıldı. Programa ev sahipliği yapan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ve eşi Dilek Günaydın, şehit aileleri ve vatandaşlarla tek tek ilgilendi.

 

 

 

 

 

Bu haber 505 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...