Kapsamlı Sicil Affı TOBB Akdeniz Bölge İstişare Toplantısında görüşüldü

20 Aralık 2016 18:17

Akdeniz Bölgesi İstişare Toplantısı, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde TOBB İkiz Kuleler’de yapıldı.

Toplantıya, Akdeniz Bölgesi’ndeki Oda ve Borsaların Yönetim Kurulu Başkanları, Meclis Başkanları ve Genel Sekreterleri katıldı. Isparta olarak da toplantıya katılanlar arasında, Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Adar, Meclis Başkanı Nuri Selçuk, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Şahlan, Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Dirik, Meclis Başkanı Fevzi Yüncü, Borsamız Genel Sekreteri Ali Koyak ile Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Mehmet Sesli katıldılar.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu konuşmalarında şunlara değindi: “TOBB’un, oda ve borsaların üyeleri, pek çok önemli işe imza atmakta. Ancak bunlar yeterince bilinmemektedir. Girişimciler, iş dünyasının gücünü ve dinamizmini artırabilmek için ortaya konulan imkânların ve yapılan icraatların tüm üyelere duyurulması gerekiyor”dedi

Toplantıda, başvuruları başlayan Nefes Kredisi hakkında bilgilendirmede bulunulurken,  Ekonomik Koordinasyon Kurulu’nun tedbir paketiyle getirilenler istişare edildi. Ayrıca TOBB Dijital Dönüşüm Projesi, Şirket Kuruluşlarında Tek Durak Ofis Projesi, Mesleki Eğitim Faaliyetleri ve MEYBEM’e ilişkin de sunumlar yapıldı.

Toplantıda söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Adar;  piyasaların durumu nedeniyle darboğaza giren üyelere destek olmak amacıyla geliştirilen TOBB Nefes Kredisi Projesi için TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na teşekkür etti. Ayrıca üyelerimizin ve diğer tüccarların finansman kanallarına daha rahat erişebilmesi için acilen kapsamlı bir sicil affına ihtiyaç olduğunu ifade etti. Sicil affı uygulandığı takdirde kredi sicilinde sorun olan ve zor durumdaki üyelerimizin bankalar aracılığı ile finansmana daha kolay ulaşabileceğini söyledi ve bu konuda Gümrük ve Ticaret Bakanlığının desteğini talep etti.

 

Bu haber 658 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...