“Belediye Davayı Geri Çekmeli”

20 Aralık 2016 18:20

Belediye’nin ITKM inşaatının yüklenici firmasına kayyum atandıktan sonra sözleşmenin fesih edilmesi için açtığı davayı ‘yanlış bir adım’ olarak nitelendiren AK Parti İl Başkanı Zabun, “Bu dava sürecin önünde ciddi bir engeldir. Bu nedenle Belediyenin biran evvel bu yanlıştan dönüp, açtığı davayı geri çekmesi gerekir” dedi.

Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatının yüklenici firmasına kayyum atanmasının ardından yeniden başlayan süreçle ilgili AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, önemli açıklamalarda bulundu. Belediye’nin ITKM inşaatının yüklenici firmasına kayyum atandıktan sonra sözleşmenin fesih edilmesi için açtığı davayı ‘yanlış bir adım’ olarak nitelendiren Zabun, “Bu dava sürecin önünde ciddi bir engeldir. Bu nedenle Belediyenin biran evvel bu yanlıştan dönüp, açtığı davayı geri çekmesi gerekir” dedi.

Osman Zabun, konuyla ilgili şöyle konuştu: “Son süreçte atılan yanlış bir adım söz konusudur. Bu yanlışlığın düzeltilmesi gerekiyor. 5 Ekim’de Antalya Sulh Ceza Mahkemesi, kayyum atama kararı alıyor. 13 Ekim’de kayyum heyeti göreve başlıyor. 20 Ekim’de de belediye fesih için dava açıyor. Bana göre belediye burada aceleci davranmıştır. Neden aceleci davranmıştır, onu da bilmiyoruz. Bu acelecilikleri yerine burada yeniden bir değerlendirme fırsatı yapmayı kendilerine tanımış olsalardı, bu çerçeve üzerinden bir süreç yürütmüş olsalardı çok daha sağlıklı olurdu. Bir hukukçu olarak kayyum heyeti atandıktan sonra açılan fesih davasının sürecin önünde büyük bir engel olarak durduğunu düşünüyorum. Siz belediye olarak mahkemeye bir dava açıyorsunuz, dolayısıyla karşı tarafın elini, kolunu bağlıyorsunuz. Karşı tarafta da kayyum heyeti, fesih için davanın üstünde ısrarla durulursa elinde imkan kalmadığı için burayı tamamlamayacaktır. Dolayısıyla burada yapılması gereken iş  belediye tarafından açılan bu fesih davasının masaya yatırılıp, bir hukukçu heyetiyle değerlendirilip, geri çekilmesi gerekir. Geri çekildiği takdirde sözleşme ayakta tutulacaktır. Aksi takdirde mahkeme karar vermedikçe sözleşmenin gücünden bahsetme imkanı olmayacaktır. Burada belediye süratle bu konuyu ciddiye almalı ve hızlı bir şekilde davayı geri çekmeli ve kayyum heyetinin önünü açmalı, bu yatırımlara alan sağlamalıdır.”

 

Bu haber 616 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...