SDÜ’de Sağlık İdarecileri Günü Etkinliği

21 Aralık 2016 18:18

Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü tarafından “18 Aralık Sağlık İdarecileri Günü” konulu bir etkinlik düzenlendi.

İİBF Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan İletişim Fakültesi Dekanı ve Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ramazan Erdem, sağlık yöneticiliğinin öneminden bahsederek bu yıl dördüncüsü düzenlenen etkinliğin verimli geçmesini diledi.

Sağlık sektörü hakkında öğrencilere bilgi veren Davraz Yaşam Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Bayram Güven, sağlık sektörünün son 10 yılda hızlı bir gelişime kaydederek bugün ki duruma ulaştığını belirterek ilerleyen yıllarda donanımlı bireylere olan ihtiyacın artacağını söyledi.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu hakkında bilgi veren Kamu Hastaneleri Birlikleri Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Zafer Dirik de hastanelerin sürekli kendini yenileyen kurumlar olduğunu vurgulayarak tıbbi hizmetlerin etkin ve verimli sunumu için gerekli kaynakların zamanında ve ihtiyaçlarına uygun olarak kullanılması yönünde çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Sağlık yönetimi mali hizmetleri hakkında bilgiler veren KHB Mali Hizmetler Başkanı İbrahim Karagöz ise sağlık hizmetlerinin aksamaması için birçok hizmeti yerine getirdiklerini belirtti.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı Döner Sermaye ve Muhasebe İşlemleri Daire Başkanı Ali Gazi ise Üniversite hayatının öğrenciler için büyük önem taşıdığını bu dönemi iyi değerlendirmelerini, donanımlı bireyler olarak bu okuldan mezun olmaları gerektiğini vurguladı.

 

Bu haber 527 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...