´Avrasya Yolu’ Fotoğraf Sergisi Eğirdir´de Açıldı

21 Aralık 2016 18:18

Sivil Toplum Diyalogu programı kapsamında Kültür Rotaları Derneği tarafından yürütülen Avrupa’dan Türkiye’ye Yürüyoruz projesi kapsamında hazırlanan ‘Avrasya Yolu’ fotoğraf ve kısa film sergisi Eğirdir'de açıldı.

'Avrasya Yolu Fotoğraf Sergisi açılışı bugün saat 11.30’da Eğirdir Vergi Dairesi üzerinde bulunan toplantı salonunda gerçekleşti. Açılışa; Kaymakam Abdullah Akdaş, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Proje Koordinatörleri Kate Clow, Hüseyin Eryurt ve vatandaşlarımız katıldılar.

76 eserin yayınlandığı sergide 24 adet Aziz Paul yolu fotoğrafları da sergideki yerini aldı. Sergi 25 Aralık 2016 Pazar gününe kadar ziyarete açık kalacak.

Kültür Rotaları Derneği ve Avrupa Via Francigena Birliği ortaklığında ve Eğirdir Belediyesi, İnegöl Belediyesi ve Demre Belediyesi iştirakçiliğinde yürütülen, bir Sivil Toplum Diyalogu Programı projesi olan 'Avrupa'dan Türkiye'ye Yürüyoruz' etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz ay Eğirdir'e gelerek Aziz Paul Yolu'nun Eğirdir bölgesinde yürüyüş yapan İtalyan öğrencilerin çekmiş olduğu fotoğraflar, Eğirdir Belediyesi ev sahipliğinde sergileniyor. Sergilenen fotoğraflar arasında yerel mimari, kültür ve tabiat unsurlarını gösteren kareler bulunuyor. Ayrıca, projenin aynı faaliyeti kapsamında hazırlanan ve Aziz Paul Yolu'nun Eğirdir bölgesindeki kırsalı ve köylerini gösteren bir kısa film de aynı sergide gösteriliyor.

Proje koordinatörü Hüseyin Eryurt sengi ile ilgili şu bilgileri verdi: “Şubat 2017 tarihinde tamamlanması beklenen Avrupa'dan Türkiye'ye Yürüyoruz projesi kapsamında, Avrupa'nın en köklü yürüyüş rotalarından olan ve İngiltere, Fransa, İsviçre ve İtalya'ya uzanan Via Francigena yürüyüş yolu, Balkanlar'daki bağlantıları yapılarak, Türkiye'ye getirilecek ve Evliya Çelebi Yolu, Aziz Paul Yolu ve Likya Yolu'nun bölümleri ile birleşerek, 'Avrasya Yolu' adında yeni bir alternatif turizm ürünü haline gelecektir' dedi.

Son zamanlarda kültür turizminin, özellikle de inanç turizminin üst seviyelerde olduğunu dile getiren Kaymakam Abdullah Akdaş ise; “Herkesin bildiği gibi ülkemiz çeşitli turizm değerlerine sahip. Bunlardan bir tanesi tarihi yapılar, tarihi kalıntılar. Demre’de başlayıp, Yalvaç’ta sona eren yolumuz var. St. Poul. Arkadaşlarımız bir dernek oluşturmuşlar. Kültür Rotaları Derneği, Sivil Toplum Diyaloğu adı altında. Bu dernek marifetiyle Kate hanım ve diğer arkadaşlarımız çeşitli rotalarda çalışmalar yapmışlar. Bunu projelendirmişler. Avrupa Birliği Projesi haline de getirmişler ve destek alıyorlar. Bu yol Isparta için önemli bir yol. Turizm değerleri açısından da önemli bir yol. Biliyorsunuz kültür turizmi, özellikle inanç turizmi son yıllarda artan bir değere sahip. Bu açıdan bu projenin olumlu olduğunu, hayırlı olduğunu düşünüyorum. İnşallah bu gibi projeler arkadaşlarımız ve diğer ilgili arkadaşlar daha çok katkı sağlarlar. Önemli olan Sivil toplumun, özellikle derneklerimizin bu konuda öncülük yapacaklar. Tıkandıkları noktada eksikleri, gedikleri olduğu takdirde bizzat bu arkadaşlarımızın önlerini açacaklar. İnşallah hayırlı olur. Sergimiz de hayırlı olsun. güzel fotoğraflar var. tüm Eğirdir’lileri, Ispartalıları bekliyoruz” dedi.

Ardından konuşan proje koordinatörü Hüseyin Eryurt ise “Şubat 2017 tarihinde tamamlanması beklenen Avrupa'dan Türkiye'ye Yürüyoruz projesi kapsamında, Avrupa'nın en köklü yürüyüş rotalarından olan ve İngiltere, Fransa, İsviçre ve İtalya'ya uzanan Via Francigena yürüyüş yolu, Balkanlar'daki bağlantıları yapılarak, Türkiye'ye getirilecek ve Evliya Çelebi Yolu, Aziz Paul Yolu ve Likya Yolu'nun bölümleri ile birleşerek, 'Avrasya Yolu' adında yeni bir alternatif turizm ürünü haline gelecektir. Bunun bir emaresi olan Kültür Rotaları Derneği ve Avrupa Via Francigena Birliği ortaklığında ve Eğirdir Belediyesi, İnegöl Belediyesi ve Demre Belediyesi iştirakçiliğinde yürütülen, bir Sivil Toplum Diyaloğu Programı projesi olan 'Avrupa'dan Türkiye'ye Yürüyoruz' etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz ay Eğirdir'e gelerek Aziz Paul Yolu'nun Eğirdir bölgesinde yürüyüş yapan İtalyan öğrencilerin çekmiş olduğu fotoğraflar, Eğirdir Belediyesi ev sahipliğinde sergileniyor. Sergilenen fotoğraflar arasında yerel mimari, kültür ve tabiat unsurlarını gösteren kareler bulunuyor. Ayrıca, projenin aynı faaliyeti kapsamında hazırlanan ve Aziz Paul Yolu'nun Eğirdir bölgesindeki kırsalı ve köylerini gösteren bir kısa film de aynı sergide gösteriliyor. Sergi 25 Aralık 2016'ya kadar ziyarete açık olacaktır” dedi.

 

 

 

Bu haber 509 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...