Üniversite – Esnaf İşbirliğine YBEM Desteği

20 Aralık 2012 19:08

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, Yaşam Boyu Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Orhan Adıgüzel, Rektör Danışmanı Uzman Fatih Cebeci, Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği temsilcileriyle öğle yemeğinde bir araya geldi.

Yemekte konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akyıldız, üretimde yeni teknikler kullanıldıkça sosyal, kültürel ve psikolojik açıdan toplumların tüm parametrelerinin değiştiği günümüzde, yeniliklerin takip edilmesinin önemine değindi. Esnaf ve sanatkarların, ürün ve hizmetlerinin pazarlanması ve global pazarlarda rekabet edebilmesi açısından araştırmaların yapılabilmesi için akademisyenlerden yararlanması gerektiğini söyleyen Akyıldız, işbirliğinin önemli olduğunu vurguladı.

Yrd. Doç. Dr. Orhan Adıgüzel de şunları kaydetti: “Toplantının amacı, esnaf odalarının ihtiyaç hissettiği profesyonel bakışı Üniversitemiz üzerinden karşılamak, değişen bilgi teknolojisi çerçevesinde organizasyonları harekete geçirmek adına gerekli eğitim desteğini oluşturulacak bir protokol ile YBEM üzerinden sağlamaktır. Bu konuda her bir oda için bir akademik danışman vasıtasıyla üniversite- oda işbirliğinin düzenli olarak sürdürülmesi düşünülmektedir.”

Bu haber 684 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...