Isparta Belediyesi Mevlana Haftası Etkinliği düzenledi

21 Aralık 2016 18:27

Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Mevlana Haftası Etkinliği kapsamında bir program gerçekleştirdi. Belediye Halı Sarayı Düğün Salonunda gerçekleşen etkinlikte Türk Tasavvuf Musikisi Konseri, Mesneviden Beyitler, Semanın anlatımı, Semazenin yetiştirilmesi ve kıyafetlerin anlatılması ile Semazen gösterileri yer aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İrfan Veli Kayacan, Hz. Mevlana’nın yüzyılların mürşidi, ulu bir şahsiyet olduğunu söyledi. Kayacan, “İnsanı kamil ve medeniyetimizin medarı iftiharı. Bütün aleme mal olmuş evrensel bir şahsiyettir. Ona duyulan ilgi, ona duyulan sevgi gün geçtikçe artarak devam etmektedir. Farklı dili konuşan, farklı dine inanan, farklı kültüre sahip olan milyonlarca insan, Mevlana’nın şahsında ve eserlerinde insan olmanın anlam ve değerini daha iyi kavramaktadır. Mevlana’nın en önemli eseri olan Mesnevi, birçok bilgi ve hikmet demetleri, sunan çok önemli bir kaynaktır” dedi.

Çok sayıda davetlinin katıldığı program, Mevlana’nın 7 öğüdüyle ilgili slayt gösterisi, semanın ne olduğu ve sema töreniyle ilgili anlatımla devam etti. Konya Mevlana Sema Gurubu adına Devlet Sanatçısı Mehmet Emin Kabakçı’nın Türk Tasavvuf Musikisi Konseriyle devam eden programda Ayşin Gonca Özçakıl’ın Mevlana ve Şems ile ilgili şiir dinletisiyle sürdü. Program Semazen gösterisi ile son buldu. Programın ardından Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan hediyeler, programa katılan protokol üyeleri tarafından sanatçılara takdim edildi.

Bu haber 675 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...