2017 hedefleri açıklanacak

22 Aralık 2016 16:18

AK Parti Isparta İl Başkanlığı, şehrimizin tarım sektörü açısından önemli bir çalışmaya imza atacak. AK Parti, 2017 tarım vizyonunu ve projeksiyonunu ocak ayı sonunda düzenlenecek bir törenle kamuoyu ile paylaşacak. Tarım Vizyonu programında ortaya konan hedefler ve açıklanan projeler AK Parti'nin taahhüdü olacak. Programa Tarım Bakanı Faruk Çelik'in de katılması bekleniyor.

2017 HEDEFLERİ AÇIKLANACAK

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, 2017 Tarım Vizyonunun yılbaşında sektör paydaşlarının katılımıyla gerçekleştirilecek programda ortaya konacağını bildirdi. Zabun, "İnşallah 2017 başında Isparta'daki üretici birliklerimzi, sektör temsilcilerimiz ve bütün paydaşların katılımıyla 2017tarım vizyonunu ortaya koyacağız. Bu konuda altyapı çalışmalarını yürütüyoruz. Gerekli bilgilendirmeyi aldıktan sonra 2017 tarım vizyonu toplantısında bütün Isparta'yı ilgilendiren projeleri açıklayacağız" diye konuştu.

SULAMADA REHABİLİTASYON

Isparta'da 251 bin hektarlık tarım arazinin 248 bin hektarının sulandığını belirten Zabun, ancak sulanabilir arazilerde modern sulamaya geçilmesinin artık kaçınılmaz olduğunu söyledi. Zabun, şöyle devam etti: "251 bin hektarlık tarım alanımız var. 248 bin hektarı sulanabilir alan. Ama şu gerçeği de görmemiz lazım. 248 bin hektar sulanabilir alanda sıkıntılar oluşmuş. Sulama Birlikleri aktif olamamış. Önümüzdeki kısa vadede sulama birlikleri rehabilite edip, bu alanları modern sulama ile buluşturmalıyız. Son derece önemli.

MODERN SULAMA ÖNEMLİ

İnşaatı devam eden sulama göletlerimiz var. Bunları biran önce tamamlayıp, sulama sistemlerinin ihalesini yapmalıyız. Çağımız modern sulama çağı. Bugün elinizdeki cep telefonu ile sulamayı yönetebiliyorsunuz.Bahçeniz, seranız, toprağınız suya ihtiyacı olup olmadığı mesajını gönderiyor.Bu müthiş bir kolaylık. Toprağa ihtiyacı olduğu kadar su vermek gerekiyor. 2017projeksiyonunda arazi toplulaştırması önemli bir yer tutacak. Birkaç alanımızda bu çalışmayı gerçekleştirdik. Önümüzdeki süreçte inşallah mesafe almaya çalışacağız."

 

 

Bu haber 462 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...