SDÜ’de 15 Temmuz Gazileri O Geceyi Anlattı

22 Aralık 2016 16:20

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Türkçe Topluluğu ve Kariyer Girişimcilik Topluluğu işbirliğinde 15 Temmuz Şehitlerini Anma Gecesi Tiyatral Şiir Dinletisi programı düzenlendi.

SDÜ Lütfi Çakmakçı Kültür Merkezin’de düzenlenen programda SDÜ Rektör Yardımcısı Sedat Aktan “İman bir iddiadır yeri gelir malınızla, yeri gelir canınızla ister. Bu ispatı gösterdiğimizi düşünüyorum. Bugün ülkece düşürülmek istediğimiz bir tablo var. Irak, Suriye bu duruma düşürüldü. Biz hamiyet sahibiydik ve bunu komşularımıza gösterdik. Verilmiş sadakalarla gösterip hamiyetimizi ispatladık.  Oynanan oyunlar bitmedi. Her geçen gün yeni bir tuzak kuruluyor. Bitmeyecek ama biz de bitmedik” dedi.

O HAİNLERİN HEPSİ BİLİNÇLİ YETİŞTİRİLMİŞ TOPLULUĞUN NEFERİYDİ

Doç. Dr. Hakan Demirgil’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen 15 Temmuz Şehitlerini Anma Gecesi’nde konuşan gazi Safiye Bayat, “ O gece Allah’a inanmışların zafer gecesiydi. Evde duramazdım. Yürüyerek Boğaziçi Köprüsüne gittim. Darbeci diye adlandırılan asker müsveddeleriyle  olayın rehavetini anlamak ve onlara soru sormak için gittim. Sorduklarıma cevap alamadım. Karşılığında tartaklandım. Yanağımın üzerinde tüfekle tama ve ardımdan onca kurşun geldi. Onlar zalimdiler.  Sizin yüzünüzden askerler ölüyor diye sözler duydum. O gece aslında hainler bizim duygularımızı çaldılar. Çünkü kutsal saydığımız askere yolladığımız o güzel topluluğun içine sızmışlardı. Benim güzel askerimin güzel kıyafetinin içine saklanmışlardı. Biz bizden sandık onları. Allah’ın takdiriyle biz inananlara Rabbim o gece cesaret serpti. Biz her koldan şehitlerin yardımıyla kuvvetlendirdi. Biz orada madde ve mana alemini hissettik. Ben buraya iki çocuğumu bırakarak geldim. Ben mi siz mi düşmansınız? diye sordum. Siz yenileceksiniz dedim. O hainlerin hepsi bilinçli yetiştirilmiş bir topluluğun neferiydi” dedi.

BİZ VATAN MİLLET DELİSİYİZ

15 Temmuz gecesi vatandaşların, FETÖ üyesi teröristlerden  ele geçirdiği tankı kısa sürede kullanmayı öğrenmesiyle tanınan Mehmet Köse de “15 Temmuz daha bitmedi. 15 Temmuz ve devamı İslam aleminin kalesi Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmak.  Ben kahraman değilim. Ben tank kullanırken arkadaşları ikaz etmek için video çekip attım. Fenomen olduk.  Tankın bir topun önüne yürüyen bir milletin evladı 5 dakikada tank sürmeyecek de ne yapacak?  O gün tankın içine girdim. Anahtarları istedim. Bana da sormadılar tank sürüp sürmediğimi. Kontağı açtık. Taksi gibi bir şey deyip çalıştırdık.  Polis arkadaşlara önünden açılın dedim. Aldık vitese tamam gidiyor dedik. Gittik. 6 km götürdükten sonra İETT garajına çektik.  Sonra zırhlı bir aracı daha götürdük.  O gün google de en çok aranan tank nasıl durdurulurdu. Küçük taş parçasıyla bu millet tankı durdu.  Biz deliyiz ama vatan millet deliyiz. Toplam 9 askeri aracı garaja çektik ” diye konuştu.

VATAN HAİNLERİ BOŞ DURMUYOR

15 Temmuz gecesi  kolunu kaybeden 15 Temmuz gazisi Üzeyir Civan da “ Vatan hainleri boş durmuyor. Vatanımızı bölmek için ellerinden geleni artlarına koymuyorlar. Bombalar patlatıyor, içliler öldürüyorlar. Bizler uyanık olmak zorundayız.  Vatan hainleri şunu unutmasınlar bu vatanın kahramanları tükenmez. O akşam sokağa çıkan kardeşlerim vatanına sahip çıktılar. Bu milletin külüne üflediler altından çıkan imanla o hainleri zelil ettik. Bizler birliğimiz beraberliğimiz muhafaza etmek zorundayız. O gece havalimanına gidip kardeşlerimize yardımcı olmam gerekiyordu. Sivil kardeşlerimiz tekbirler getiriyorlardı. Oraya gittiğimde 3-4 polisi vurdukların gördüm. Belki vatana ihanet ettiklerinin farkında değillerdir düşüncesiyle yüksek bir yere çıkıp onları uyarmak için asker polis kardeştir sloganı attırdım.  Daha sonra ilerledim. Sol kolumu elektrik çarpmış gibi oldum. Kendimi korumak için yere uzandım.  Sol kolumu kurşun koparmak üzereydi. Yaralı olan sağ elimle kolumu tutarak uzaklaştım.  O akşam marketlere, benzinliklere koşanlara diyecek söz bulamıyorum. O gece sokakları tüm şehirlerde vatan aşkı ile milyonlar doldurdu. Rabbim bizlere gazi olma şerefini nasip etti” dedi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber 655 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...