“Bir olmaya devam edeceğiz”

22 Aralık 2016 16:24

Isparta'da teröre karşı dik duran siyasi partilerin bir araya gelerek oluşturduğu Milli Birlik Platformu, dün Valilik Göl Toplantı salonunda ortak bir basın açıklaması yaparak, teröre karşı yıkılmayacaklarını belirttiler.

Türkiye’de son günlerde iyice artan terör olayları tüm kesimlerin tepkisini çekmeye devam ediyor.

Bu doğrultuda, geçtiğimiz Mart ayında kurulan Isparta Milli Birlik Platformu da dün siyasi il başkanları ile toplanarak teröre sert tepki gösterdi. Dün saat 11.00’de Valilik Göl Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; aynı zamanda Birlik Başkanı olan Isparta İlbeyi, Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı Mustafa Küçükyaman, Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Kenan Büyükleblebi, Vatan Partisi Isparta Sorumlusu Mehmet Ali Tüfekli ve İl Başkanı Bilal Şimşir, Demokrat Parti İl Başkanı Selçuk Özkan ve Isparta Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hasan Parlakyıldız katıldı.

Toplantıda ilk konuşmayı Milli Birlik Platformu Başkanı, Isparta İlbeyi Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı Mustafa Küçükyaman yaptı. Küçükyaman konuşmasında şunları söyledi; “Isparta Milli Birlik Platformu olarak Türkiye üzerinde oynanan oyunları ve terör saldırılarını kınadığını belirterek, teröre karşı boyun eğmeyen tüm siyasi partiler tek ses, tek yürek olarak buradadır. Bugün bu kirli oyunlara ve ihanet çetelerine karşı söz konusu vatan olduğu zaman yan yana omuz omuza olduğumuz açıklamak istiyoruz.

Arkadaşlar Türk Milletinin Atası olan Oğuz Kağan bizlere “O kadar büyüyelim ki, gök kubbe çadırımız, güneş meşalemiz olsun.” diye sesleniyor. Bizlere de atamızın bize vasiyetini yerine getirmek düşer. Dünya ya hakim olduğunu zanneden zavallılar bizlerin geleceğinden ve dünya ya adalet dağıtacağımızdan korktukları için içerdeki ihanet çeteleri işbirlikçileri ile her türlü desise ve terör olayları ile saldırıya geçmiş durumdalar. Korkmuyoruz ! Çekinmiyoruz ! Milli Birliğimiz için bir arada olmaya devam edeceğiz. Büyüyeceğiz Gelişeceğiz ki milyonların milyarların yüzü gülsün. Saygı değer arkadaşlar Isparta Milli Birlik Platformu olarak Türk büyüğümüz Bilge Kağan Bizlere “Üstte mavi gök çökmedikçe, altta yağız yer yarılmadıkça senin ilini ve töreni kim bozabilir” diye seslenirken cennet yurdumuzda bizlerin huzur ve güvenini bozmaya çalışanlara karşı dik duruşumuz devam edecek. Bizler bugün ilimize, töremize ve geleceğimize sahip çıkmak için yapılması gereken ne varsa onu yapmaya hazırız. Üstat Necip Fazılın dediği gibi ”Sen ben yokuz, biz varız”

Isparta tarihte olduğu yine bir oldu birlik oldu Bir olmaya devam edeceğiz farklı düşüncelerimiz olsa bile onları kendi aramızda müzakere ederek aşacağız. Çünkü zaman ortak akıl ile hareket etme zamanıdır. Arkadaşlar vatanın ekmeğini yiyip suyunu içen Asker, Polis, Köy Korucusu ve sivil vatandaş ayırt etmeden haince kalleşçe saldırıp kardeşlerimize şehadet şerbeti içirerek şehit eden alçaklara karşı verilen mücadelede Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın hem yanındayız hem destekçisiyiz, hem de hazır kıta bekleyen bireyleriz. Necip Türk Milleti olarak yaşam felsefemiz olan Şeyh Edebali’nin şu sözlerini kendimize ilke edinmiş durumdayız "Ey oğul insanı yaşat ki devlet yaşasın" ama bunu yanlış yorumlayan varsa biz onların bu coğrafyadan defolup gitmeleri için yapılması gereken ne varsa onu da yapmaya hazırız. Türkiye Cumhuriyetinin kurtarıcısı ve kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk dediği gibi "Birlik ve beraberlik, ölümden başka her şeyi yener. Türk Milleti Atatürk İlke ve inkılaplarına bağlı kalarak birlik ve beraberliğimiz daha da güçlendirmeye devam edeceğiz. Atamızın mirası, Çocuklarımızın emaneti olan vatanımızda gözü olanların bir kez daha düşünmelerini Necip Türk Milleti ile dostane duygular içerisinde yaşamalarını tavsiye ederiz. Bizim ilkemiz Önce Ülkemiz ve Milletimiz’dir” dedi.

Toplantıda daha sonra, toplantıya katılan siyasi parti İl Başkanları birer konuşma yaptı. Bu doğrultuda; Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Kenan Büyükleblebi, Vatan Partisi İl Başkanı Bilal Şimşir yaptıkları konuşmalarda teröre sert tepkilerini dile getirdiler.

 

Bu haber 564 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...