Kar ve tipi uyarısı

23 Aralık 2016 17:56

Meteoroloji, Isparta’nın yeni bir yağışlı hava akımı etkisinde olacağını açıkladı. Yayınlanan son hava raporunda Isparta’da kar yağışı bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz ile Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Isparta, Konya, Gümüşhane, Bayburt ve Giresun ile gece saatlerinde Hatay, G.Antep ve Kilis çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere iç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü, Antalya ve Isparta için kuvvetli rüzgar ve kar yağışı uyarısında bulundu.

Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Antalya'nın İbradı, Akseki, Gündoğmuş ilçeleri ile Isparta'nın Sütçüler, Yenişarbademli ve Aksu ilçelerinde yarından itibaren kuvvetli rüzgar ve tipi halinde kar yağışı beklendiği belirtildi. Kar yağışı ve rüzgarın belirtilen açıklamada, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

TİPİ UYARISI GELDİ

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezi, Isparta ve Burdur’da çok kuvvetli rüzgâr ve ila tipi uyarısında bulundu.

Yayınlanan açıklamada şöyle denildi: ''Göller Yöresi’nde kar yağışı devam edecek. Isparta ve Burdur'un genelinde zaman zaman kuvvetli, rüzgâr ile tipi şeklinde etkili olması bekleniyor. ''

 

Bu haber 475 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...