Tarım arazisinin imara açılması yargıya taşındı

23 Aralık 2016 17:58

Isparta Belediyesi’nin eski ISBAŞ Fabrikası’nın alt kısmında yaptığı imar revizyon planı yargıya taşındı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü 1'inci derece verimli tarım arazisinin imara açılmaması için İdare Mahkemesi'nden meclis kararının iptali ve yürütmenin durdurulması talebinde bulundu.

Isparta Belediye Meclisi'nin 11 Aralık 2015 tarihli toplantısında İmar Komisyonu tarafından sunulan rapor doğrultusunda Yakaören­ Deregümü köyleri hattında, Fatih, Zafer ve Muzaffer Türkeş mahallelerinin devamında 1000 hektardan fazla alanda imar revizyonu yapılarak, yapılaşma 2 kattan 7 kata çıkarıldı. Belediye bu imar revizyonu kararından sonra 18 uygulaması başlattı. Isparta Belediyesi'nin şehirde sıkışan imar kilidini açmak amacıyla ortaya koyduğu radikal adıma itiraz geldi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Yakaören­ Deregümü hattında, Fatih, Zafer, Muzaffer Türkeş mahallelerinin devamındaki 1 milyon 200 bin metrekarelik alanın imara açılmasını, bölgenin 1'inci derece verimli tarım arazisi olması nedeniyle itiraz etti. Müdürlük, Isparta İdare Mahkemesi'ne başvurarak Belediye Meclisi'nin bu yöndeki kararının iptalini ve yürütmenin durdurulmasını talep etti.

Isparta Valiliği Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü vekili avukat Asiye Orbay Çalap tarafından İdare Mahkemesi'ne sunularak kabul edilen dava dilekçesinde istem şöyle özetlendi:

"Isparta ilinin genişleme alanı içerisinde kalan 221 cadde kısmen 202 cadde ve plan sınırı arasında Fatih, Zafer ve Muzaffer Türkeş mahalleleri devamında kalan alanda yapılan 11.12.2015 tarih ve 255 sayılı revizyon imar planının iptali ile söz konusu revizyon imar planına dayanılarak verilen ruhsatların iptali ve yürütmenin durdurulması istenilmektedir."

Bu haber 574 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...