Rosense’nin ürünleri Bakan Tüfenkçi’ye sunuldu

23 Aralık 2016 17:58

Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü dolasıyla Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin katılımıyla düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıda Gülbirlik’in Rosense markası adı altında ürettiği ürünler tanıtıldı.

Her yıl 21 Aralık, kooperatifçiliği tanıtmak, ekonomik ve toplumsal faydalarını anlatmak amacıyla dünya genelinde “Dünya Kooperatifçilik Günü’ olarak kutlanmaktadır. Bu kapsamda dün Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin katılımıyla bir Ankara’da bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Isparta’dan Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik katıldı. Toplantıda; kooperatifçiliğin ülkemiz için önemi, yerel ve toplumsal kalkınmadaki payı, yerli malı üretimindeki rolüne vurgu yapılarak başarılı kooperatiflerce üretilen örnek ürünler tanıtıldı. Bu kapsamda Hasan Çelik Gülbirlik’in Rosense markasıyla tamamen yerli olarak ürettiği gül ürünlerini Bakan Tüfenkçi’ye takdim etti.

Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, Kooperatifçilik Günü dolayısıyla şu açıklamayı yaptı: “Köklerini Türk toplumunun işbirliği ve dayanışma kültüründen alarak 1860’lardan bu yana başarılı bir şekilde uygulanan kooperatifçilik, ülkemizin kalkınmasına başta ekonomik, sosyal ve kültürel alanlar olmak üzere pek çok değişik noktada destek olmaktadır. Gelirin adil dağılımının sağlanması, sürdürülebilir istihdam ve topluma duyarlı politikalarla diğer işletme modellerindin ayrılan kooperatifler, geliştirdikleri katma değerli ürünlerle de veril malı üretimi ve kullanımını da teşvik etmektedir.

 

 

 

Bu haber 617 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...