SDÜ’LÜLER ‘TERÖRE KARŞI TEK YÜREK ‘ YÜRÜYÜŞÜ YAPTI

23 Aralık 2016 18:02

Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından Ülkemizde yaşanan, vatanımızın birliğini ve bütünlüğünü bozmayı hedefleyen terör olaylarını kınamak amacıyla “Korkmuyoruz! Kararlıyız! Teröre Karşı Ayaktayız!” sloganı ile “Teröre Karşı Tek Yürek Yürüyüşü” düzenlendi.

Rektörlük Binası önünde bir araya gelen öğrenciler, Türk Bayrağı ve “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez”, “Bayrağa Uzanan Eller Kırılsın”, “Türkiye Teröre Teslim Olmayacak” nidaları eşliğinde 19 Mayıs Öğrenci Meydanı ve Açık Hava Tiyatrosu’na doğru yürüdü.

Öğrenciler adına açıklamayı yapan Ferdi Alakuş; şunları söyledi;

"Değerli basın mensupları, sayın hocalarım ve sevgili arkadaşlar;

Bugün teröre meydan okumak için buradayız!

Ülkemizin ve geleceğimizin yılmaz neferleri, polislerimizi askerlerimizi ve güvenlik güçlerimizi saygıyla selamlıyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralı kardeşlerimize acil şifalar kederli ailelerine ve sevenlerine sabırlar diliyoruz. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi olarak ülkemiz üzerine oynanan oyunları ve terör saldırılarını kınamak ve ilimizden tek ses tek yürek olduğumuzu göstermek amacı ile arkadaşlarımızla birlikte buradayız. Masum insanları hedef alan bu saldırıların faillerinin, planlayıcılarının ve destekleyicilerinin kalplerinde zerrece vicdan ve merhametin bulunmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Yine bu tip saldırılarla masum insanlarının canına kastedilirken asıl hedefin siyasetin ve toplumun dizaynı olduğunun farkındayız. Ülkemiz ve toplumumuz, korku ve panik havasıyla, kin ve nefretle, acı ve gözyaşıyla nereye sürüklenmek isteniyorsa, bize düşen bunu görebilmek ve aklıselim bir şekilde hareket edebilmektir. Bu tip saldırıların gayesi ülkemizde ırkçılığı körüklemek ise biz birbirimizi daha çok seveceğiz. Bu tip saldırıların gayesi Türkiye’nin sınır ötesinde bir bataklığa saplanması ise biz daha çok barış ve kardeşlik diyeceğiz. Bu saldırıların gayesi toplumda bir panik havası ve cinnet hali oluşturmak ise biz daha çok aklıselim ile hareket edeceğiz.

Üstat Necip Fazılın dediği gibi ”Sen ben yokuz, biz varız ”Isparta tarihte olduğu gibi yine bir oldu, birlik oldu.Bizler yine Bir olmaya devam edeceğiz, farklı düşüncelerimiz olsa bile onları kendi aramızda müzakere ederek aşacağız. Çünkü zaman ortak akıl ile hareket etme zamanıdır.

Sevgili dostlar vatanın ekmeğini yiyip suyunu içen; Asker, Polis, Köy Korucusu ve sivil vatandaş ayırt etmeden haince kalleşçe saldırıp kardeşlerimize şehadet şerbeti içirerek şehit eden alçaklara karşı verilen mücadelede Devletimizin, milletimizin hem yanındayız hem destekçisiyiz, hem de hazır kıta bekleyen bireyleriz. Türkiye Cumhuriyetinin kurtarıcısı ve kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün dediği gibi "Birlik ve beraberlik, ölümden başka her şeyi yener “ Türk Milleti Atatürk İlke ve inkılaplarına bağlı kalarak birlik ve beraberliğimiz daha da güçlendirmeye devam edeceğiz. Dış Mihraklara karşı olan mücadelemiz Çanakkale’de atalarımızın milli ve manevi şuuruyla:15 Temmuz Darbe girişiminde halkımızın korkmadan,çekinmeden sokaklara çıkmasında,tankların önüne siper olmasıyla devam etmiştir. Biliyoruz ki buradaki tüm arkadaşlarımız söz konusu vatan olunca her ne olursa olsun, tanklarıyla-toplarıyla gelseler dahi onlara Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla müdahale edecektir. Çünkü bizlerin inanç ve kanaati bunu gerektirmektedir. Ve buradan tekrar birliğimize ve bütünlüğümüze kastedenlere sesleniyoruz; Korkmuyoruz, Kararlıyız; Teröre Karşı Ayaktayız!

Son olarak, tüm dünyaya sesleniyoruz!

Korkar mı ateşi nemruttan İbrahim olan,

Hodri meydan!

Hodri meydan!

Hodri meydan!"

Bu haber 544 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...