“Biz uzun vadeli hizmetler yapıyoruz”

24 Aralık 2016 10:21

Eğitime büyük önem verdiklerini belirten Güneykent Başkanı Fahretdin Gözgün, ‘’Ne kadar kilit parke taşı döşerseniz döşeyin, araç parkını ne kadar iyileştirirseniz iyileştirin bunların üzerinde adam gibi yürüyecek, Türkiye’nin inşasında benim de imzam var diyebilecek adamı yetiştiremedikten sonra çok bir anlam ifade etmiyor’’ dedi.

Güneykent Kasabası Yunus Emre Ortaokulu idaresi, öğretmenleri ve öğrencileri önceki gün Belediye Başkanı Fahretdin Gözgün’ü makamında ziyaret etti. Her yıl aldıkları başarıya bir yenisini daha ekleyen öğrenciler bu kez de güreşte Yıldızlar ve Küçükler Kategorisinde İl 3’üncülüğü elde etti. Başarı sonrası kendini ziyarete gelen öğrencilere teşekkür eden Başkan Gözgün, ‘’Güneykent Yunus Emre Ortaokulu her yıl olduğu başarılarına bir yenisini daha ekledi. Geçmiş yıllarda sadece eğitim çalışmalarında ve bilgi yarışmalarında başarı sağlanıyordu. Ancak sadece TEOG, kitap okuma ve bilgi yarışmalarının dışında kadrolu branş hocalarımızla birlikte sportif faaliyetlerde de dereceye girmeye başladık. Bugün Yıldızlar ve Küçükler kategorisinde okul öğrencilerimiz İl 3’üncülüğü elde etti. İnşallah önümüzdeki dönem diğer branşlarda da başarılarımızı sürdüreceğiz. Güneykent’te şu anda müthiş ve bir motivasyon ve takım ruhu oluştu. Artık Güneykent sadece bilgiyle değil sportif faaliyetlerde de başarılarına başarı katacaklar’’ dedi.

ISPARTA’DA İLK 10 GİRECEĞİZ

Bir velinin çocuğundan spor müsabakalarından çok sınav birincilikleri beklediğini bildiren Başkan Gözgün, ‘’Güneykent bu noktada Yunus Emre Ortaokulu olarak Isparta’da şu an 120 sorulu TEOG’da 86 ortalamayla dereceye giren bir okulumuz. Net açıklanmadı ama Yunus Emre Ortaokulumuz tahminimize göre İl genelinde ilk 10’a girecektir. Bu noktada başta Okul Müdürü Said Güney, Müdür Yardımcımız Fatime Türkoğlu, Beden Eğitimi Öğretmenimiz Nil Çelebioğlu ve diğer adını sayamayacağım tüm öğretmenlerimize azimli çalışmalarından dolayı kutluyoruz’’ diye konuştu.

KİLİT PARKE TAŞININ ÜZERİNDE YÜRÜYECEK

ADAM GİBİ ADAMA İHTİYACIMIZ VAR

Öte yandan belediye olarak tek bir düşüncelerinin bulunduğunu belirten Başkan Gözgün, sözlerine şöyle devam etti; ‘’Bizden önceki abilerimiz bizim elimizden tuttu ve okumamıza vesile oldu biz de gelecek neslin elinden tutmak istiyoruz. Ne kadar kilit parke taşı döşerseniz döşeyin, araç parkını ne kadar iyileştirirseniz iyileştirin bunların üzerinde adam gibi yürüyecek, Türkiye’nin inşasında benim de imzam var diyebilecek adamı yetiştiremedikten sonra çok bir anlam ifade etmiyor. Biz de sadece adam yetiştirmenin derdine düşmüş bir belediye olarak okulumuzla müthiş bir koordinasyon içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Maddi manevi her türlü desteği sunmaktayız. Güneykent sadece gülüyle, turizmiyle Yunus’uyla değil eğitim ve spor alanındaki başarılarıyla da adını duyuracaktır.

HALKIM EN BÜYÜK DESTEKÇİM

Belediye olarak ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz. Biz uzun vadeli hizmetler yapıyoruz. Bunlardan biri de eğitime verdiğimiz destek. Anaokulundan başlayıp ortaokul son sınıfa kadar ki süreçte istikrar sağlanamadıysa o eğitim eğitim değildir. İnşallah öğretmenlerimizle halkımızla, kamu kurum çalışanlarıyla koordineli şekilde hareket ediyoruz. Halkım en büyük destekçim.

YUNUS GÖNÜLLÜ İNSANLARA HİZMET EDİYORUZ

Mezarlık yeri için arsasını bağışlıyor, Baladız da yer veriyorlar. Benim de tuzum olsun 3 tane mescidi ben yapayım diyor. Diğer taraftan ben ne yapabilirim diye halkımız bize geliyor. Bugün geldiğimiz noktada Güneykent belediyesi sadece idari mekanizma değil. Halkla birlikte ne yapacağımızın adını koyuyoruz. Yunus gönüllü insanların hizmetini yapıyoruz. Bu belde de bu güzel insanlar öyle güzel hizmetlere vesile oluyorlar ki ve kardeşlik ruhunu öyle canlı tutuyorlar ki küçük bir belde olmamıza rağmen 300 hanemiz olmasına rağmen büyük işlere imza atabilen bir yapıdayız. Bir şekilde Güneykent’in adı duyuluyorsa bizden kaynaklı değil, bizi ateşleyen, bizi motive eden halkımızdır. Her şeyi devletten beklemiyorlar.’’

BAŞARI TOPYEKÛN ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜ

Bu arada Yunus Emre Ortaokulu Müdürü Said Güney de ‘’Biz de istikrardan yana olmaya çalışıyoruz. Sınava 3’üncü sınıftan itibaren hazırlanıyoruz. Öğretmen arkadaşlarımız için yaşanabilir bir ortam oluşturmaya gayret ediyoruz. Çocuklarımızı eğitmek için ders dışı kurslarımızı yapıyoruz. 7’den 8’e geçecek çocuklarımız için yazın öğretmen arkadaşlarımız kursa gelerek çocuklarımızı hazırlıyorlar. Belediyemizde bu konuda her zaman arkamızda başarımızın arkasında belediyemiz, veliler, öğretmenlerimiz var. Başarımız; topyekûn bir çalışmanın ürünü’’ şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 619 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...