Isparta´dan 2 belde belediyesine ödül

24 Aralık 2016 10:22

Akdeniz Belediyeler Birliğince düzenlenen "2. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması"nın ödül töreni yapıldı. Ödül törenin de Isparta’dan Güneykent ve Büyükkabaca Belediyeleri de ödül alan belediyeler arasında yer aldı.

Akdeniz Belediyeler Birliği tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen Proje Yarışması Ödülleri sahiplerini buldu. 5 kategoride 16 ödülün verildiği yarışmaya Akdeniz belediyeler Birliği üyesi belediyelerden 52 proje sunuldu. Sunulan 52 proje arasında Isparta’daki belediyelerinde projeleri yer aldı. Yapılan ödül törenin de Altyapı çalışmaları kategorisinde Birincilik ödülü Büyükkabaca Belediyesinin Yenilenebilir Enerji Projesine (Güneş Panelli) verilirken, İyi yönetişim ve halkla ilişkiler çalışmaları kategorisinde Üçüncülük Ödülü Güneykent Belediyesinin "Yunus Emre Sevdalı Projeler" başlıklı projesine verildi.

MARİFET İLTİFATA TABİ

Kepez ilçesindeki Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen ödül törenine, Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Hakan Tütüncü ile birliğe üye belediyelerin başkanları katıldı. Geçen yıl 25 projenin katıldığı yarışmaya bu yıl belediyelerden 52 proje verildi.

Törende konuşan Antalya Valisi Munir Karaoğlu'da İstanbul, Kayseri ve son olarak Ankarada'ki olayın ardından çok büyük üzüntü duyduklarını aktardı. Karaloğlu, "Acımızın büyük oldu ama unutmasınlar, en az acımız kadar azmimizin de, gayretimizin de, hedeflerimizin de, zafere inancımızın büyük olduğunu unutmasınlar. Türkiye 15 yıldır yeni bir kalkınma, yeni bir kutlu diriliş hareketini sürdürüyor. Bu içerden ve dışardan bütün saldırlar, terörler, darbe girişimleri, suikastlerin tamamı Türkiye'yi yolundan çıkarmak için yapılıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi başaramayacaklar" dedi.

Yarışmayı da değerlendiren Karaloğlu, "Şehirlerimizi oluşturan belediyelerimiz, şehirleri için, şehirlerinde yaşayan vatandaşları için yapmış oldukları güzel projeleri bağımsız bir jüri vasıtasıyla değerlendirilip ödüllendirilecek. Marifet iltifata tabidir. Biz belediye başkanlarımızı, belediyelerin yaptıkları işlerden, güzel projelerden dolayı onları tebrik edeceğiz, ayakta alkışlayacağız ki, onlar şehirlerimize, insanlarımıza daha güzel işler gerçekleştirsin" diye konuştu.

HİZMET YARIŞININ KAYBEDENİ OLMAZ

Türel ise hizmet yarışının kaybedeninin bulunmadığını, Antalya'nın daha güzel ve bakımlı olmasını amaçladıklarını dile getirdi.

Dünya çapında arka arkaya yaşanan terör olaylarının, gelecek turizm sezonu için sektörü zaman zaman kötümserliğe sevk ettiğini belirten Türel, "Ancak kötümserliğe hiç gerek yok. Çünkü önümüzdeki aylarda, görüyoruz ki, Suriye meselesinin çözüme kavuşmasıyla ilgili önemli umut ışıkları ortaya çıktı. Devletimizin bu badirelerden güçlenerek çıkacağına inancım tam. Bu dönem, bizler için kenetlenme dönemi. Çifte su verilmiş çelik gibi olmamız lazım." diye konuştu.

GAYRİ SİYASİ BİR YARIŞMA GERÇEKLEŞİYOR

Akdeniz Belediyeler Birliği ve aynı zamanda Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ödül töreninde yaptığı konuşmada 2014 yılında aldıkları belediyeciler birliği bayrağını en iyi şekilde sürdürdüklerini söyledi. Geleneksel hale dönüştürdükleri yarışmanın gayrı siyasi jüriler tarafından ödüllendirildiğine dikkat çeken Tütüncü, "Bölgemizdeki belediyelerin yapmış oldukları başarılı belediyecilik uygulamalarını böylesi güzel bir hizmet yarışını, heyecanlı bir unsur haline getirelim ve bir proje yarışmasıyla en iyi iş yapan belediyelerimizi ödüllendirelim, onları onurlandıralım istedik. Bunu yaparken şehrin ortak aklıyla birlikte düşünelim istedik. Bir adımı daha attık oda üniversitelerde ve ilimizdeki sivil toplum kuruşlarıyla, meslek odalarımızdan ve sivil toplum kuruluşundan jüriler olsun istedik. Yani gayri siyasi bir yarışmayı gerçekleştiriyor olmasının mutluluğu içerisindeyiz. İnşallah 52 proje geçtiğimiz yıl 25'ti. Önümüzdeki yıl bu sayının artacağını düşünüyorum" diye konuştu.

52 PROJEDEN 16'SINA ÖDÜL

Konuşmaların ardından Akdeniz Belediyeler Birliği 2. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması'nın ödül törenine geçildi. 5 ayrı kategoride 22 belediyenin 52 projeyle katıldığı yarışmada 16 proje ödüllendirildi. Ödül alamayan belediyelere Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından katılım belgesi takdim edildi.

 

 

 

 

 

Bu haber 572 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...