Sınır Ötesi İnsani Yardım Tırları Yola Çıktı

24 Aralık 2016 10:24

Birlik ve beraberliğimizin daha da önem kazandığı bugünlerde, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Isparta olarak Suriye'deki iç savaş nedeniyle zor günler geçiren Müslüman kardeşlerimize yardım eli uzatıyoruz.

“Müslüman, Müslüman’ın kardeşidir. Ona zulmetmez ve onu düşmana teslim etmez” anlayışıyla öğrenci topluluklarımız tarafından hazırlanan “Üşüme Kardeşim Biz Varız” yardım kampanyası tırları, umuda doğru yola çıktı.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, senato üyeleri, SDÜ personeli ve çok sayıda öğrenci, Suriye için toplanan insani yardım malzemelerini taşıyan yedi adet tırı uğurlamak için 19 Mayıs Öğrenci Meydanı ve Açık Hava Tiyatrosu’nda buluştu.

İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Abdullah Altun’un okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan tören kapsamında Yeniler Kulübü Başkanı Furkan Gencer, Türk Kızılayı İl Başkanı Ahmet Kaya, Sivil Toplum Hareketi İl Başkanı Mustafa Sağlam, Türkiye Gençlik Vakfı Isparta İl Temsilcisi Ömer Faruk Acar birer konuşma yaptı.

“Türkiye olarak mazlum kardeşlerimizin her zaman yanındayız” mesajının verildiği törende, Müslümanların her zaman dayanışma içerisinde olması gerektiği vurgulandı.

Konuşmaların ardından Suriye’deki Müslümanların yaşadığı zulme sessiz kalmayan SDÜ Öğrenci topluluklarınca başlatılan ve çığ gibi büyüyen kampanya ile toplanan yardımlar, Isparta Müftü Yardımcısı Mevlit Şahiner’in okuduğu dualarla Suriyeli kardeşlerimize ulaştırılmak üzere hareket etti.

 

Bu haber 483 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...