“Terörle mücadelede güvenlik güçlerimizin sonuna kadar yanındayız”

24 Aralık 2016 10:26

CHP İl Başkanı Eyüp Ersoy; dün parti binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de son bir buçuk yılda, sivil, asker ve polislerin hedef alındığı tam 32 bombalı terör saldırısı gerçekleştiğini belirten CHP İl Başkanı Eyüp Ersoy; başta siyasiler olmak üzere vatandaşları birbirine karşı kışkırtıcı, karşı karşıya getirici, ortak yaşam duygusunu zedeleyici dili bırakmalarını isteyerek, “Terör sorunun çözümü için parlamentodaki tüm siyasal partilerin bir araya gelerek ortak akıl çerçevesinde ülkenin bu kanayan yarasına çözüm bulmaları gerektiği açıktır” dedi.

“BOMBALI TERÖR SALDIRILARINDA 461 KİŞİ CAN VERDİ”

İl Başkanı Ersoy’un açıklamasında; “Türkiye’de son bir buçuk yılda, sivil, asker ve polislerin hedef alındığı tam 32 bombalı terör saldırısı gerçekleşti. Ülkenin farklı yerlerindeki saldırılarda 363’ü sivil 461 kişi can verirken, 2 binden fazla insan da yaralandı.

Bu saldırılara en son ise, Kayseri'de çarşı iznine giden silahsız ve sivil giyimli askerlerin de olduğu halk otobüsünün yanında bombalı araçla gerçekleştirilen saldırı eklendi. Bu saldırıda 14 asker şehit oldu, 56 kişi yaralandı.

Ülkenin Başkenti Ankara’da Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bir Büyükelçi hemde devletin bir polisi tarafından katledilmiştir. Bu ülkenin terör açısından nerelere geldiğini çok açık bir şekilde göstermektedir. Emanetimizde bulunan bir büyükelçiyi bile koruyamayan, gerekli önlem ve tedbiri alamayan hükümetin 80 milyon vatandaşın can ve mal güvenliğini alamayacağı ve almadığı aşikardır.

“KENDİ ÇOCUKLARINA SIRÇA KÖŞKLER KURANLAR,

 YOKSUL ÇOCUKLARINA ‘ŞEHİTLİĞİ’ REVA GÖRMEKTE”

AKP hükümeti Türkiye’yi, hızla kaosun içine itmekte, yaşam hakkını yok eden bir şiddet sarmalına mahkum etmektedir. Biliyoruz ki artık bu ve benzeri saldırılara karşı yayınlanan kınama ya da lanetleme mesajları, yüreklere düşen ateşi söndürmemektedir. Kendi çocuklarına sırça köşkler kuranlar, yoksul çocuklarına ‘şehitliği’ reva görmekte; saldırıları, katliamları önlemek için çözüm üretmek yerine daha fazla gözyaşı akmasına neden olacak politikalardaki ısrarını sürdürmektedir.

“AKP VE SARAYIN ÖNCELİKLİ SORUNU BAŞKANLIK SİSTEMİDİR”

Bugün Türkiye’nin birincil sorunu Milli güvenlik ve terör sorunudur. Ama maalesef devlete hükümet ettiğini sanan AKP ve  Sarayın öncelikli sorunu “Başkanlık” sistemidir.

Ülke Ortadoğu bataklığına sokulmuş ve bir Ortadoğu ülkesine dönüştürülmüştür. Büyük bir kaos ve bilinmezliklerle dolu bir dehlize itilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti ilk defa bu denli büyük bir ayrışma, bölünme ve iç savaş eşiğine getirilmiştir. AKP hükümetlerinin ve sarayın 15  yılda devleti getirdiği nokta ne yazık ki budur.

İktidar ve saray, ülkemizin, akılcı, bilimsel, sürdürülebilir ve milli bir terörle mücadele politikasına ihtiyacı olduğunu vakit geçirmeksizin kabul etmek zorundadır. Bu bağlamda Cumhuriyet Halk Partisi olarak teröre karşı mücadelede her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu, bir kez daha vurguluyoruz.

“ÜLKEMİZİ YÖNETENLERİN GÖREVLERİ SALDIRILARI ÖNLEMEKTİR”

Başta siyasiler olmak üzere yurttaşlarımızı birbirine karşı kışkırtıcı, karşı karşıya getirici, ortak vatanımızda ortak yaşama duygusunu zedeleyici dili bırakmalarını bekliyoruz. Ülkemizde yaşayan herkesi birleştirici, barış, huzur dilini kullanmalarını, hayata geçirmesini istiyoruz. Ülkemizi yöneten siyasilerin de, hükümet yetkililerin de bu olayları lanetlemek, kınamak yerine önlemesini bekliyoruz. Ülkemizi yönetenlerin görevleri bu hain-alçak saldırıları kınamak, lanetlemek değil, gerçekleşmeden önlemektir. Önleyemiyorlarsa sorumluluk duyarak onurlu ve erdemli bir davranış sergileyerek istifa gibi mekanizmaları işletmelerini ve görevlerinden istifa etmelerini bekliyoruz.

Söylenmesi gereken çok şey söylendi. Yeter çağrısı her ölümün ardından defalarca yapıldı. Söz de bitti ama ölüm bitmedi. Yoksul, emekçi halk çocukları bombalarla, silahlarla ölmeye devam ediyor. Ancak bugün bir başka şeyle karşı karşıyayız.

“ETNİK BİR BOĞAZLAŞMAYI DERİNLEŞTİRECEK ADIMLARDAN UZAK DURULMALIDIR”

Her saldırı etnik  ve mezhepsel karşıtlığı körüklüyor, Ülke, bombaların, silahların, intikam kavgasının içinde adım adım etnik bir boğazlaşmaya doğru sürükleniyor. Her saldırı etnik karşıtlığı körüklüyor. Her saldırı ülkemizi emperyalist merkezlerin tezgahında gelişen Ortadoğu’nun etnik ve mezhepsel çatışma dalgasına daha fazla yaklaştırıyor. Bu saldırı etnik ayrışmayı derinleştiren, kardeşliğimizi vuran bir saldırıdır. Ülkeyi yöneten AKP iktidarı başta olmak üzere herkes sorumlu davranmalı, etnik bir boğazlaşmayı derinleştirecek adımlardan uzak durulmalıdır.Büyük acılar içinde bırakılan memleketimizin geleceğine, kardeşliğimize, bir arada yaşama irademize sıkı sıkı tutunmanın zamanıdır. Bu zor günlerde tüm gücümüzle bunun için mücadele edelim.

“TERÖRE, GENÇ ÖLÜMLERE LANET OLSUN”

Hiçbir terör eylemi bir hak ile ilişkilendirilerek meşrulaştırılamaz. Korkmayacağız ve korkmuyoruz. Terörün barışı, eşitliği, özgürlüğü, hukukun üstünlüğü ilkesine dayalı demokrasiyi elimizden almasına, bir baskı rejimi yaratılmasına izin vermeyeceğiz. Terörü her zaman olduğu gibi lanetliyoruz. Artık askerlerimizin, polisimizin, masum vatandaşlarımızın barışta da savaşta da öldürülmesini istemiyoruz. Şehit ailelerinin acılarını paylaşıyoruz. Bir an önce barış, bir an önce yaşam hakkı, bir an önce demokrasi istiyoruz. Terör bu ülkenin olağanı olmasın. Teröre, genç ölümlere lanet olsun.

Gelinen noktada görülmüştür ki, terör olayları iktidarın sayısal çoğunluğu ile çözülebilecek bir sorun değildir.AKP iktidarının bu sorunu çözme yetisine ve becerisine sahip olmadığı ortadadır.Terör sorunun çözümü için parlamentodaki tüm siyasal partilerin bir araya gelerek ortak akıl çerçevesinde ülkenin bu kanayan yarasına çözüm bulmaları gerektiği açıktır.

“ÜLKE GÜVENLİĞİNİ İÇ SİYASETE MALZEME YAPMAYALIM”

Birileri her ne kadar alıştırmaya çalışsa da, Teröre alışmayacağız. Teröre karşı Cumhuriyet Halk Partisi olarak herkesten önce hem ülkemize hem vatanımıza sahip çıkacağız, sonuna kadar her türlü hain,katil teröre karşı mücadele vereceğiz. Terör nereden gelirse gelsin, kim beslerse beslesin, hepsinin karşısında olacağız. CHP olarak teröre karşı verilecek her türlü mücadeleye destek vermeye hazırız. Ama teröre karşı... Kişisel polemiklere, kişisel çıkarlara, günlük çıkarlarla ve parti çıkarlarıyla ülke güvenliğini iç siyasete malzeme yapmayalım.

Teröre vereceğimiz en güzel cevap kardeşliğimizi daha da güçlendirmektir. Daha önce PKK, IŞİD, DHKP-C, FETÖ ve diğer terör örgütlerinin benzer şekilde yaptığı bu terör eylemleri karşısında millet olarak nasıl dik durduysak, nasıl terörün amacını boşa çıkardıysak yine aynı şekilde çelikten bir irade ortaya koyacağız. Geçmişte defalarca canlı bomba eylemlerine girişen ve masum insanları katleden, PKK ve IŞİD gibi kanlı terör örgütlerinin ve onların arkasındaki güçlerin ve destekçilerinin milletimizin  güçlü iradesi karşısında yok olacağı aşikardır.

“HER TÜRLÜ TERÖR SALDIRILARINI ŞİDDETLE KINIYOR VE LANETLİYORUZ”

Terörle mücadele konusu Türkiye'de siyaset üstü bir konudur, parti görüşümüz, düşüncemiz farklı olabilir ama terörle mücadele konusundaki kararlılığımızın bir göstergesi olarak bu konuda yapılacak her türlü çalışmada, alınacak her türlü kararda, CHP  adına bizler gerekli katkıyı sonuna kadar vereceğiz. Atatürk Cumhuriyetinin bekası ve aziz milletimizin huzuru için, terörle mücadelede güvenlik güçlerimizin sonuna kadar yanındayız. Birlik ve bütünlüğümüze, huzur ve güvenliğimize yönelik insanlık dışı her türlü terör saldırılarını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Terör ve şiddet, hiçbir zaman hedefine ve amacına ulaşamayacaktır. Aziz milletimizin teröre asla boyun eğmeyeceğini, Türkiye Cumhuriyeti'nin bu oyunu bozacak güç ve kudrete sahip olduğunu kararlılıkla ilan ediyoruz.

Patlayan bombalar ve katliamlar ülkemizin kaderi değildir ve olmamalıdır. Teröre teslim olmayacak, istendiği gibi teröre alışmayacak, insanı, yaşamı, barışı, toplumsal refah ve huzuru savunmaya devam edeceğiz. Ülkemizi kaosa, endişe, korku, savaş, milliyetçi ve mezhepçi kamplaşma atmosferine sokmak isteyenlerin yaptığı terör eylemlerini kimden ve nereden gelirse gelsin şiddetle lanetliyoruz.

“TÜMÜNÜN ACISINI YAŞAYAN DA, BEDELİNİ ÖDEYEN DE HALKLAR”

Ortadoğu’daki Osmanlıcı hayallere ulaşmak için girilen yolda, çarpılan duvarın ve işbirliği içinde olunan çevrelere sunulan olanakların geri tepmesinin sonuçlarını yaşıyoruz. Ülke içinde ve dışarıda sürdürülmekte inat edilen savaşçı politikaların sonuçlarını. Ne yazık ki tümünün acısını yaşayan da, bedelini ödeyen de halklar. Tek adam iktidarına giden yolda anayasa değişikliğinin tartışıldığı bugünlerde arka arkaya patlatılan bombalar toplumda kaygı, korku ve kaos yaratırken; ülke Atatürk Cumhuriyetinden hızla uzaklaştırılmakta, her türlü demokratik hak ve özgürlükler ortadan kaldırılmaktadır.

“KORKMADAN, YILMADAN MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Cumhuriyetinin kurucu partisidir. Kuva-i Milliye ruhundan ve Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün ‘ Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ ilkesini kendine şiar edinerek yurtta ve komşularımızla barışın sağlanması için Atatürk İlke ve Devrimleri ışığında yaratılmak istenen kaos ve korku ortamına teslim olmayacak, savaşın ve baskının yaşanmadığı bir ülke ve Ortadoğu mücadelesini sonuna kadar yürüteceğiz ve bunları yaparken hiç kimseden emir ve talimat almadan, korkmadan, yılmadan mücadelemize devam edeceğiz.

Bu haber 802 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...