“Bizi TÜFE’den kurtarın ve seyyanen zam verin”

26 Aralık 2016 18:22

Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, Ocak ayında emekliye yapılacak yüzde 3,73’lük zamla, bin lira alan bir kişinin bin 37, 3 bin lira alanın ise 3 bin 111 maaş alacağını söyledi. Yüzdelik zamma karşı olduklarını ifade eden Ersal,  seyyanen zam istediklerini bildirdi.

Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, Ocak ayında memur emeklileri hariç diğer emeklilere TÜFE’den doğan yüzde 3,73’lük zammın yapılacağını bildirdi. Yüzdelik zamma karşı olduklarını ifade eden Ersal, neden karşı olduklarını anlattı.

Ersal konuyla ilgili şöyle konuştu: “Yılbaşı geliyor. Emeklimize zam yapılacak. Bizim zamları TÜFE üzerinden veriyorlar. Bu TÜFE hesaplanırken pinpon topu, misina ipi gibi şeyler baz alınıyor. Piyasada geçmeyen ürünleri yazıp bu ay TÜFE şu kadar çıkıyor diyorlar. Biz buna karşıyız. Yetkililere sesleniyorum; bizi TÜFE’den kurtarın ve seyyanen zam verin. TÜFE’ye benim mutfakta kullandığım domatesi, salatalığı, tüpü, yaktığım elektriği koyun ki o zaman ne oluyor bir görelim. Benim zaruri ihtiyaçlarımı karşılayan ürünleri TÜFE hesaplanırken baz almıyorsunuz başka şeyleri alıyorsunuz. Bunu sayın vekillerimiz de bilmiyor. Bizi bu TÜFE’den kurtarsalar emeklimiz rahat edecek. Bunun da mücadelesini veriyoruz. Bu hükümet döneminde bunu da başaracağımıza inanıyorum.

Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar çok zor. Emekli olarak her zaman cepheye gitmeye hazırız. Devletimiz bu pozisyonda iken diğer konularda sesimizi çıkaramıyoruz. Ama hayat devam ediyor. Yılbaşı bize yüzde 3,73 zam verilecek. Bu ne demektir bin lira maaş alan 37 lira zam alacaktır. Yüzdeli zammın sakıncası şu; bin lira alan 37 lira alıyorsa 3 bin lira maaş alan 111 lira zam alıyor. Aradaki makas açılıyor. Biz makasın kapanmasını istiyoruz.  Biz çok alana az, az alana çok zam verilmesinden yanayız. Bu şekilde aradaki makas açılmaz.

İNŞALLAH EMEKLİMİZİN SESİNİ DUYARLAR

Memura da yılbaşında yüzde 3 zam verilecek. Eğer enflasyon farkı olursa o oranda zamma yansıtılacak ama memurun zammı da çok az. Memurken 3-4 bin lira maaş alırken emekli olunca maaşın 1500 liraya düşüyor. Bu durumun da düzeltilmesini istiyoruz. Bakanlarımız geçen geldiğinde seyyanen zam talep ettik. İnşallah emeklimizin sesini duyarlar. Her bayram ikramiye istiyoruz ama verilmiyor.”

 

 

Bu haber 662 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...