“GÖLCÜK BÖLGENİN CAZİBE MERKEZİ OLACAK”

26 Aralık 2016 18:23

Gölcük’ü cazibe merkezine dönüştürecek, Gölcük Tabiat Parkı Peyzaj ve Mimari Detay Projesinde sona gelindi. Proje detayları ile hazırlandı, maket çalışması tamamlanmak üzere. Projenin uygulama ihalesine 2017 yılı başlarında çıkılması planlanıyor.

Milli Parklar Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, Gölcük için hayal ettiği projeyi 3 yılda adım adım hayata geçirdi. Doğal koruma alanı olduğu için yasal sorunları tek tek aşan Yılmaztürk, Gölcük'te yatırım aşamasına gelmenin mutluluğunu yaşıyor. Milli Parklar Bölge Müdürlüğü, Ağustos ayında yapılan Gölcük Projesi'nin proje ihalesinin ardından proje hazırlandı. Projenin detaylarında masal ve macera parkı, spor kompleksleri, at manejleri, peyzaj ve Isparta’da yetiştirilen ürünlerin yer alacağı meyve parsellerinin yanında göl üzerinden zipline ile geçiş ve Dere Mahallesi girişinden göl seviyesine dağ kızağı ile iniş de yer alıyor. Projenin uygulama ihalesine Ocak 2017’de çıkılması planlanıyor.

Yıllardır tüm doğal güzelliğine rağmen, yatırım olmaması nedeniyle gereken ilgiyi görmeyen Gölcük’ü cazibe merkezi haline getirecek proje adım adım uygulanıyor. Proje ile ilgili ağustos ayında yapılan Gölcük Tabiat Parkı Peyzaj Ve Mimari Detay Proje ihalesinin ardından ihaleyi alan firma gerekli çalışmaları yaparak projeyi hazırladı. Sona gelen proje aşamasında makete son şekli verilmeye çalışıyor.  Milli Parklar Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, 285 hektar alanı kapsayan proje ile Gölcük’ün sadece Isparta için değil bölge için cazibe merkezi olacağını söyledi. Milli Parklar Bölge Müdürü Yılmaztürk, Gölcük Projesi'nin uygulama ihalesine 2017 yılı başlarında çıkmayı hedeflediklerini belirterek "proje bitmek üzere artık son şekli veriliyor. Ardından hemen uygulama ihalesine çıkacağız. 285 hektar alan tasarlandı” dedi.

Projenin detayları ile ilgili de bilgi veren Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk “projede Masal Dünyası isimli bir çalışmamız olacak. Özellikle üniversiteli gençlerin vakit geçirebileceği bir yer olarak macera parkı olacak. Isparta’daki üniversite öğrencileri eğlenmek ve vakit geçirmek için Antalya'ya ya da başka yerlere gidiyorlar. Burayı gençlik için cazip hale getireceğiz. Macera parkuru oluşturacağız” diye konuştu.

Alanda yerel öğelerinde bulunacağını söyleyen Adnan Yılmaztürk “Mangalda, piknikte alt yapısı en iyi şekilde olan piknik sistemini kuracağız. Okulların ve izci grupların kamp ihtiyaçlarını kurabileceği alanlar oluşturulacak. Peyzaj düzenlemesi ona göre yapılacak. Ayrıca peyzaj düzenlemesinde Isparta’da yetiştirilen meyvelerin ağaçlarından oluşacak, meyve parselleri de yer alacak. Alan içinde spor kompleksleri, at manejleri de kurulacak” dedi.

Batı Akdeniz Narenciye Araştırma Müdürlüğü ve Ziraat Fakültesi ile işbirliği yapacağız. Meyve parselleri oluşturacağız. Burada hedefimiz hem normal kiraz, vişne gibi meyveler yetiştirmek. Bir de yabani dediğimiz doğal lezzetlerimiz, tatlarımız var. Eğer bu olabilirse parkın özüne de çok uygun bir çalışma olacak. Bilim adamlarımızın da desteğiyle Isparta'da yetişen meyvelerinden parseller olacak. Botanik park gibi görsel amaçlı bir proje olacak. Gölcük'te ki kır gazinosunu da işlevsel hale getireceğiz. Burası 1. Derece doğalsit.  Konaklama yapılmadığı sürece sıkıntı yok.  

Başta yapılan planlamaya ek olarak göl üzerine zipline, Dere Mahallesinden Gölcük’e girişteki yüksek bir yerden ise göle doğru dağ kızağı planlandığını belirten Adnan Yılmaztürk “proje ile ilgili hazırlanan maketin birkaç eksiği var onlar tamamlandıktan sonra görücüye çıkacak. 2017 yılı başlarında çıkacağımız ihale ile yatırımcıyı bulduk mu hemen uygulama da başlayacak. Projenin yaklaşık 13 milyon TL’lik bir yatırım maliyeti olacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Milli Parklar Bölge Müdürü Yılmaztürk, Dere Mahallesi-Gölcük arasındaki yolun düzenlemesinde de son aşamaya gelindiğini hatırlatarak “350 bin TL'lik yatırımla Dere Mahallesi yolu düzenleniyor. Yola mıcır serme ve sıkıştırma çalışmaları tamamlandı. Tek kalan asfaltın dökülmesi o noktada da hava şartları şimdilik el vermiyor. En geç bahar aylarında asfalt dökülerek yol kullanıma açılır diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber 681 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...