CHP İsmet İnönü’yü andı

28 Aralık 2016 15:34

CHP İl Başkanı Eyüp Ersoy, İsmet İnönü’yü vefatının 43’ncü yıldönümünde andı. Ersoy’un mesajı şöyle: “CHP Isparta Örgütü Türkiye Cumhuriyetine, Komutan, Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak hizmet veren İsmet İnönü, bugün çağdaş uygarlık düzeyinde geldiğimiz noktada kuşkusuz en fazla katkısı olan kişilerden birisidir Atatürk’ün yakın silah arkadaşı Cumhuriyet Halk Partisinin 2.Genel Başkanı İsmet İnönü’yü aramızdan ayrılışın 43. Yılında özlemle anıyoruz. “dedi.

 CHP  Örgütü; İsmet İnönü'nün ölümünün 43. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Ulusal Kurtuluş mücadelesinden zaferle çıkıp, çağdaş cumhuriyeti kurmak ve kalkındırmak için kolları sıvayan Atatürk ve mücadele arkadaşları, dönemin tüm olumsuzluklarına rağmen, bağımsız cumhuriyeti Türk ulusunun azmi ve desteği ile kurmuşlar ve çağdaşlık yolunda emin adımlarla ilerlemişlerdir. “ ifadelerini kullandı.

CHP Isparta örgütü  yayınladığı mesajda şunları kaydetti:

"İsmet İnönü, Türkiye’nin siyasal, sosyal ve ekonomik tarihine damga vurmuş bir devlet adamıdır. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı iken demokrasi tarihimizin en önemli adımı olan çok partili sistemi hayata geçirmiştir.

İnönü, ikinci dünya Savaşı ve dünya ekonomik krizler  döneminde izlediği politikalarla yeni cumhuriyeti zarar görmeden aydınlığa çıkarmasını bilmiştir. O dönem izlenen yol, dış politika tarihimizin en başarılı dönemleri olarak tarihe geçmiştir.

 Tarihin gördüğü en büyük yıkım olan ikinci dünya savaşında, milyonlarca insan hayatını kaybederken, İsmet İnönü’nün üstün gayretleriyle Türkiye savaşa sokulmamış ve bir tek yurttaşımızın burnu kanamadan bu büyük kriz atlatılmıştır. Tabi ki dönemin olağanüstü koşullarında ekonomik ve askeri tedbirler zorunlu olarak alınmıştır. O gün yurttaşlar belki karneyle ekmek almak zorunda kalmış olabilirler,Yada ürünlerinde fazla vergi alınmış olabilir.ama unutulmamalıdır ki; çocuklar babasız kalmamıştır.

Fakat hala bu başarıyı hazmedemeyenler İsmet İnönü üzerinden Cumhuriyete ve Atatürk’e saldırmayı kendilerine görev edinmişlerdir. Dünün işbirlikçileri bugün de vardır ve her dönemde karanlık emellerine ulaşmak için çabalamaktadırlar. Bugün bir araya geldikleri yerler ise  Fetö, İşid ve  PKK dır. Bu terör örgütlerini  bazıları sırça köşklerde  bazıları ise  sırtı sıvazlanarak besleyip büyütenlerin  eminim yatacak yerleri yoktur. Her fırsatta İnönü üzerinden Cumhuriyet ve Atatürk’le hesaplaşma içinde olanlar;dönemin zorlu koşullarını görmezden gelerek yalan yanlış bilgilerle CHP’ye saldırmaktadırlar. Tarihimizde yaşanan acı olayları, kendi siyasal düşüncelerinin temsilcilerinin sorumluluğunu yok sayarak, CHP’ye mal etmelerinin asıl ve tek nedeni cumhuriyet ile hesaplaşmaktır.

Bugün, hukuk ve demokrasi ayaklar altına alınmış, yolsuzluklar ayyuka çıkmış, adam kayırmacılık ve yandaş basın ve  havuz medyası meziyetmiş  gibi tek elden borazan çalmaktalar. Tüm bunlara karşı durmak CHP olarak görevimizdir. Tek adam ve otoriter  bir yönetimi doğru değildir .

 İsmet İnönü’nün tarihe mal olmuş bir  devlet adamıdır. bir ülkede namus sahipleri, en az şer ehli kadar cesur olmadıkça, o memleket mutlaka batar” sözünü kendimize yol gösterici kabul ederek, 2. Cumhurbaşkanı ve Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanı İsmet İnönü’yü aramızdan ayrılışının 43. Yıldönümünde  Chp örgütleri olarak şükranla anıyoruz”.

 

Bu haber 564 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...