Davraz´da Ziyaretçi Yoğunluğu Yaşanıyor

28 Aralık 2016 15:40

Isparta'da, Toros Dağları'nın en yüksek zirvelerinden birisinde kurulu olan Davraz Kayak Merkezi'nde ziyaretçi yoğunluğu yaşandığı bildirildi.

Yılbaşı ve sömestr tatilini merkezde geçirmek isteyenler, merkezde bulunan 3 otelin doluluk oranlarını yüzde 90'lar seviyesine ulaştırdı.

Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Tetik, Davraz'ın Türkiye'nin en önemli kayak merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Merkezde bulunan 4 mekanik tesisle isteyenlerin merkezin zirvesinde kayak yapma imkanı bulduğunu anlatan Tetik, toplam uzunluğu 22,5 kilometre olan 13 pistin de farklı alanlarda karın tadını çıkarmak isteyenlere önemli fırsatlar sunduğunu kaydetti.

Geçen sezon merkezi 200 bini aşkın kişinin ziyaret ettiğini anlatan Ömer Tetik, Davraz'ın tanınırlığının her geçen gün arttığını vurguladı.

Tetik, bu sezon merkezde değişik aktivite alanlarının oluşturulduğunu ve bunun da merkezde ziyaretçi sayısını olumlu yönde etkileyeceğine inandığına vurgulayarak, "Bu sezon karın erken gelmesiyle, geçen yıl gelen ziyaretçi sayısını arttırmayı hedefliyoruz. Bunu da başarabileceğimize inanıyoruz. Merkeze, Antalya, İzmir, Konya, Denizli ve Afyonkarahisar'dan çok sayıda ziyaretçi geliyor. Hafta sonları ve tatil dönemlerinde ziyaretçi sayısı günde 10 bin kişiyi bulmaktadır." diye konuştu.

Ömer Tetik, bölgede bulunan otellerin yılbaşı ve sömestr tatili döneminde istenilen doluluk oranına ulaştığını da sözlerine ekledi.

Bu haber 481 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...