“Çalışmalar şehre güzellik ve değer kazandırıyor”

28 Aralık 2016 15:44

Isparta Belediyesi, şehrin altyapısını çözmesinin ardından şimdide şehir süsleme sanatına ağırlık verdi. Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, bugüne kadar belediye olarak yaptıkları çalışmalardan bahsederken, yapılacak projeler hakkında detaylar verdi. Başkan Günaydın, Isparta’yı Avrupa ve dünyanın başlıca kentleriyle yarışabilir ve daha yaşanabilir bir şehir yapmak istediklerini söyledi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Ahşap Ağaç Oymacılığı Sanat Merkezinde incelemelerde bulundu. Şehrin değişik noktalarına yapılan ve planlaması tamamlanarak proje çalışmaları devam eden işleri yerinde inceledi.

Uzun süredir devam eden bir belediye başkanlığı yaptığını aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu süreç içerisinde 1999 yılından bu yana şehircilik kuralları ve belediye imkânlarına göre hareket ettiklerini söyledi. Günaydın, “Çalışmalarımız neticesinde altyapıyı bitirmemiz gerekiyordu, gücümüzü altyapıya vermemiz gerekiyordu. Arada büyük bir sarsıntı geçirdik. Çok büyük bir borçlanmayla karşılaştık bir dönem. Tekrar belediye başkanı olunca yine bu yatırımlarımızı kaldığımız yerden devam ettirmeye başladık. Isparta’da altyapı çalışmaları yüzde 99 oranına yaklaşmıştır. Bu çalışmalar uzun süreli ve kendi imkânlarımızla yapıldı. Büyük rakamlara mal olacak işleri kendi imkânlarımızla çok düşük bedellere mal ettik. Isparta altyapı olarak feraha kavuşmuştur. Türkiye’de böylesine detaylı bir altyapı yok. Bu çok zor bir projeydi, bu zorluğu aştık” dedi.

Son 1,5 yıldan buyana da sırayı başka bir noktaya getirdiklerini belirten Başkan Günaydın, “Bu sefer imkânlarımızı otoparklara verdik. Biz cadde kenarlarını otopark olarak kiraya vermiyoruz. Bu ilkelliktir. Şehir düzenini bozmaya gerek yok. Otopark hamlelerimize başladık, yoğun olarak çalışıyoruz ve çalışacağız” görüşlerinde bulunurken, şimdi de şehir süsleme sanatına geçtiklerini aktardı. Altyapısı bulunmayan bir şehrin kaldırımlarını altından kaplasan da bir işe yaramayacağına değinen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Şehrimizde estetik çalışmalara ve şehir süslemesine giriyoruz. Ahşap El Sanatları merkezimiz 7 seneden buyana çalışılıyor. Bu merkez şehir süsleme sanatında ön sıraya geçmiştir. Çam dekorasyonundan Mimar Sinan Cami önünde bulunan bereketi ve güzelliği simgeleyen 7 başağın altına yerleştirilecek bir çalışmadır” görüşlerinde bulundu.

Yine sanat merkezinde şehir mobilyalarının da yapılmaya başlandığını her çalışmanın kendisine has ve sadece belediyelerine ait olduğunu aktaran Günaydın, bunun yanı sıra mermerden yapılan çalışmaların olduğunu kaydetti. “Biz her yaptığımızın tek olmasını, taklidinin bulunmamasını ve Isparta’ya has olmasını hedefliyoruz. Kuralımız budur. Şehir süsleme sanatında çok yönlü bir çalışmamız var. Demir atölyemizde de 14 metre yüksekliğinde sevgi ağacı yapıyoruz. Bunu da Gaziler Parkımıza yerleştireceğiz. Şu anda şehir süsleme sanatında çok önemli noktalara geliyoruz. 2 sene içerisinde şehir süsleme, altyapı, görünümüyle, yetişmiş ağaç koridorlarıyla net bir şekilde ortaya çıkacak. Tüm bu çalışmalar bir logo gibi birbirini tamamlıyor. Gücümüzü de hesaplıyoruz” dedi.

Tüm bu çalışmalara ilave olarak yapılacak olan yeni projeler hakkında da bilgiler aktaran Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Büyük bir şehir meydanı kuracağız. 100 dönüm şehir meydanı yapacağız. Yine büyük projelerimiz olacak. Bir ay sonra yaşayan otogarımızın ihalesini yapacağız. Bu da şehrin önemli ögelerinden birisi olacak. Büyük şehirlerimizi kuracağız. Yine Isparta Belediyesinin mimar ve mühendislerinin çalıştığı ve projelendirmelerini yaptığı projelerimiz var. Bir zamanlar birisi Etnografya Müzesi için ‘fantezi proje’ diyordu. Şimdi fonksiyonu ön planda olmak üzere büyük fantezi projelerimiz yapılacak. Yine yeni şehir meydanında dünya fuar merkezi yapılacak. Onlarında çalışmaları başladı. İnşallah Isparta’yı Avrupa ile önemli dünya şehirleriyle estetik, rahatlık ve kullanım gibi her açıdan yarışabilir bir şehir yapmak istiyorum. Bütün bu çalışmalar Isparta’mıza güzellik, mutluluk getirsin, değer kazandırsın temennisinde bulunuyorum” görüşlerinde bulundu.

 

Bu haber 609 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...