78 işletme Nefes Kredisi kullanabilecek

28 Aralık 2016 15:37

KOSGEB tarafından 15 bin KOBİ'ye verilecek olan faizsiz 50 bin liralık krediye Isparta’dan 2 bin 695 KOBİ başvuru yapmıştı. Dün Türkiye genelindeki 15 bin işletmeye 50 bin TL sıfır faizli KOSGEB kredisi kullandırılmaya başlandı. Isparta‘dan ‘Nefes kredisi’ kullanabilecek işletme sayısının 78 olduğu öğrenildi.

Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısının ardından KOBİ'lere ilk yılı ödemesiz, 3 yıl vadeli, 50 bin liraya kadar kredi verileceği duyurmuş, KOSGEB de bu çerçevede 'Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği' projesini başlatmıştı. 19 Aralık Pazartesi günü başlayan başvurular geçtiğimiz hafta sona erdi. Türkiye genelinde 15 bin kişiye verilecek olan krediye Isparta’dan 2 bin 695 başvuru oldu.

Başvuruların ardından yapılan değerlendirme sonrası, KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Kredi Faiz Desteği başvuru sonuçları açıklandı. Başvuru yapanlar http://sifirfaiz.kosgeb.gov.tr/ adresinden sonucunu öğrenebilecek. Isparta’dan başvuru yaparak KOSGEB kredisinden faydalanmaya hak kazanan işletmelere dün mesaj çekilerek bilgi verildiği öğrenildi.

ISPARTA’DAN 78 KOBİ’YE VERİLECEK

KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım 50 bin TL’lik faizsiz krediye beklenen çok üzerinde başvuru olduğunu söyleyerek “Isparta’da 2 bin 695 işletme kredi başvurusu yaptı. Kredilerin TÜİK verileri ve işletmelerin kıstaslarına göre illere göre dağıtılacağı daha önce açıklanmıştı. TÜİK verilerine göre illere ayrılan kota kadar işletmeye krediler kullandırılmaya başlandı. Isparta’dan 78 işletme kredilerini sisteme girip başvurularının onaylandığını belirten yazının çıktısını alarak bankaya giderek 5 bin TL kredilerini kullanabiliyor” diye konuştu.

ÖDEMELER 2016 BÜTÇESİNDEN

Ödemelerin, Akbank, Denizbank, Garanti Bankası, Halk Bank, İş Bankası, Finans Bank, Vakıfbank ve Yapı Kredi Bankası ile Kredi Garanti Fonu aracılığıyla yapılacağını bildiren KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, şunları kaydetti: "50 bin liralık Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteğini almaya hak kazananlara, ödemeleri belirtilen bankalar aracılığıyla 2016 bütçesinden yapılıyor. Destek programına başvuramayan ya da başvurup yararlanma hakkını elde edemeyenler de üzülmesin, 2017 yılı bütçesinden KOBİ'lerimize yönelik benzer bir uygulama yapılacak."

 

 

Bu haber 473 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...