“İnsanı temel almayan devletler, yönetimler uzun yıllar yaşayamazlar”

28 Aralık 2016 15:39

Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü tarafından "Türkiye'de Kamu Çalışanlarının Haklarının Savunulmasında Sendikaların Etkinliği” konulu bir konferans düzenlendi.

İİBF Konferans Salonu’nda Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un katılımıyla gerçekleşen konferansın açılış konuşmasını yapan İİBF Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murşit Işık, ”Günümüzde çalışanların haklarının gözetilmesi sendikaların en önemli görevleri arasında yer almaktadır." diyerek sendikaların önemini vurguladı.

Konuşmasına çalışma hayatına verdikleri önemden bahsederek başlayan İsmail Koncuk da “Hayatta olaylara hangi ideolojik bakış açısıyla bakarsak bakalım ortak paydada buluşmak zorundayız. O payda da ülkemizin bugün ve gelecekte huzurlu bir ortamı yaşaması yönünde olmalı. İnsanı temel almayan hiçbir değerlendirmenin bizi doğruya götürmeyeceğini bilmeliyiz. İnsanı temel almayan devletler, yönetimler uzun yıllar yaşayamazlar, varlıklarını sürdüremezler. Bu nedenle bizler sendikalar olarak kanaatlerimizi bu perspektiften uygulamaya çalışıyoruz.” dedi.

Kamu çalışanlarının sorunlarına yönelik yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Koncuk, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen’in ilkeli, kararlı, korkmayan bir sendika olduğunu söyledi.

Bu haber 525 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...