Dev organizasyonlara ev sahipliği yapacak

20 Aralık 2012 19:28

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 1 Haziran 2012'de ihalesi gerçekleştirilen ve 17 Temmuz 2012 tarihi itibariyle inşaatına başlanan Davraz Mahallesi Kapalı Pazaryeri ve Fuar Alanı'nın tanıtımını yaptı.

Pazar yerinin tanıtım toplantısına; Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İsa Yalçın, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanvekili Şükrü Başdeğirmen, mahalle muhtarları ve esnaf katıldı.

8 bin metrekareden oluşan Pazar yerinin, maksimum 18, minimum11 metreyüksekliğe ve yine maksimum 75 minimum45 metregenişliğine sahip olduğunu belirten Belediye Başkanı Günaydın, elektrikli aydınlatma özelliği ile de festival ve büyük organizasyonlara da ev sahipliği yapabileceğini söyledi. Başkan Günaydın ayrıca, 2 milyon 130 bin liraya mal olan projenin çatı bölümüne de dev gül tomurcuğu ve yaprağı da monte edileceğini kaydetti.

“ESNAFA DA AVANTAJ SAĞLAYACAK”

Başkan Günaydın, kapalı pazar yerinin etrafında bulunan esnafa da bu projenin avantaj sağlayacağını söyleyerek; “Buraya önceki belediye yönetimi döneminde 272 esnaf getirilmiş. Bir çoğu iflas etmiş, kayba uğramış. Onlar dükkânlarını bıraktılar gittiler yerlerine gelenler de dükkanları boşalttılar. Burası esnaf kan ağlatan bir yerdi. Bu kapalı çarşı onlara yüzde 10 destek sağlayacaktır. Tam kurtuluş olmayacak ama nefes aldıracaktır. Kurtuluşun tek çaresi var burayı projelerle canlandırmak. Etrafındaki tüm binaları bir hamlede yıkıp katlı otopark yapabiliriz. Burayı 5 ayda bitiririz. Bu projelerle esnafımızı kurtarabiliriz" dedi.

“ISPARTA BELEDİYESİ, TÜRKİYE’NİN EN İTİBARLI BELEDİYESİDİR”

81 vilayet içinde Isparta'nın altyapısı en iyi il olduğunu belirten Başkan Günaydın, "Bir metre çapında80 santimetrekalınlığında boruların döşeneceği yağmur suyu altyapı projesini kendi imkanlarımızla yapıyoruz. 1 milyon 500 bin TL'lik malzemeyi 900 bin TL'ye mal ediyoruz. Isparta Belediyesi Türkiye'nin en itibarlı belediyesi. Bu sevinci herkesle paylaşmak istiyoruz. İzolasyon, dolgu malzemesi üreten fabrikalar yapıyoruz, Ortadoğu'nun en büyük bimsblok fabrikasın kurduk.80 kilometreasfalt yapacağız dedik. 72 kilometreyi bulduk. 6 ay sonra Etnografya Müzesi bitecek. Kışa doğru ITKM bitecek. Bahar mevsiminde açılacak. Bitmez denilen o çarşı da bitiyor. 35 dönüm üzerine yapılacak fuar ve çarşı olarak kullanılacak Gökkube Projemiz 30 Ağustos 2013'te açılacak. Şehrin geleceği bu hareket ve dönüşüme bağlı" diye konuştu.

 

Bu haber 725 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...