Uluborlu’da “Yeni Türkiye ve Ortadoğunun Geleceği” Konferansı

30 Aralık 2016 18:12

Uluborlu’da Prof.Dr. Mehmet ÇELİK’in katılımıyla “Yeni Türkiye ve Ortadoğunun Geleceği” konulu konferans düzenlendi.

Önceki gün Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilen ve katılımın bir hayli yoğun olduğu konferans Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve ebediyete intikal etmiş Aziz Türk Büyükleri huzurunda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Programa konuşmacı olarak katılan Prof.Dr. Mehmet ÇELİK’in özgeçmişinin okunmasını müteakiben yerini alan Çelik programa yoğun kar yağışına aldırmadan katılan dinleyicilere teşekkür ederek, kendisinden önce söz hakkının Belediye Başkanı Mehmet ÜNVERDİ’ye ait olduğunu söyleyerek Başkanı konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet etti.

Belediye Başkanı Mehmet ÜNVERDİ konuşmasında kendisini kırmayarak ilçede konferans vermeye gelen Çelik’e ve katılımcılara teşekkürlerini ileterek sözü tekrar Prof.Dr. Mehmet ÇELİK’e bıraktı.

Prof.Dr. Mehmet ÇELİK  Yeni Türkiye ve Ortadoğunun Geleceği konulu konferansına başladı. Osmanlı Döneminden başlayarak günümüze kadar gelen ve hala ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar hakkında bilgiler veren Çelik’in konuşması katılımcılar tarafından pür dikkat dinlendi. Konferansın son kısmında böyle güzel bir topluluk karşısında konuşmaktan çok memnun olduğuna değinen Çelik, şimdiye kadar anlattıklarının ısınma turları olduğunu, asıl konuşulması gereken konuların bir sonraki Uluborlu Konferansında devam edeceğini söyleyerek tekrar Uluborlu’ya geleceğinin sinyalini verdi.  

Prof.Dr. Mehmet ÇELİK’in konuşmasını tamamlamasının ardından Belediye Başkanı Mehmet ÜNVERDİ kendisine katılım anısına Uluborlu tarihini anlatan kitaplar ve hediyeler takdim etti.

Konferansın bitiminde Belediye Başkanlığının başlatmış olduğu ve 15 Kasım tarihinde başvuruların sona erdiği ilçemizde okuyan yüksekokul öğrencileri arasından ikametgahını ilçemize aldıranlara dağıtacağı hediyelerin çekilişi yapıldı. Çekiliş sonucunda 20 öğrencimize USB Bellek, 10 öğrenciye tablet bilgisayar ve 1 öğrenciye dizüstü bilgisayar hediye edildi.

 

Bu haber 560 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...