“Gazi meclis, şehit meclis haline getiriliyor”

30 Aralık 2016 18:13

Vatan Partisi İl Başkanı Bilal Şimşir, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek tarafından Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili AK Parti, CHP ve MHP milletvekillerine yazılan mektubu açıklayarak “Gazi Meclisin Hükümeti denetleme araçlarını yok etme girişimi, aslında Meclisi yok etme girişimidir. Gazi Meclis, Şehit Meclis haline getiriliyor” dedi.

Mektupta Anayasa değişikliği önerisi ile cumhurbaşkanlığı sisteminde yapılacak değişikliklerin ayrıntıları ile anlatıldığını belirten Şimşir “FETÖ, 15 Temmuz 2016 gecesi, Türk Ordusu ve Türk Milletinin elbirliğiyle ezildi ama getirmek istediği Başkanlık Sistemi Meclis gündemindedir. 21 maddelik Anayasa değişikliği önerisine göre, Cumhurbaşkanı ve Başbakan tek kişide birleştiriliyor. Hükümet yetkileri Cumhurbaşkanının elinde toplanmaktadır. Öneriye göre, Hükümet yetkilerini elinde toplayan Cumhurbaşkanı siyasal açıdan sorumsuzdur. Gazi Meclisin Hükümeti denetleme araçlarını yok etme girişimi, aslında Meclisi yok etme girişimidir. Gazi Meclis, Şehit Meclis haline getiriliyor” dedi.

PKK’NIN VE FETÖ’NÜN ARZULADIĞI BÖLÜNME MANZARASI

Anayasa değişikliği önerilerinin milleti böleceğini söyleyen Bilal Şimşir “Cumhurbaşkanlığı sisteminin tartışılmasıyla ortaya çıkan manzara tam da ABD emperyalizminin, PKK’nın ve FETÖ’nün arzuladığı bölünme manzarasıdır. İkinci İstiklâl Savaşından söz ediyoruz. Milleti birleştiren Devlet kurumu, Meclistir. Bırakalım yetkilerini biçmeyi, bugün Meclisi güçlendirme zamanıdır. Bugün Türkiye savaş halindedir. Güçlü Ordu günün ihtiyacıdır. Güçlü Ordu Güçlü Meclisle olur. Meclisi zayıflatarak kurulan hükümet, güçlü olmaz. Türkiye’nin anayasa geleneğinde ve siyasal hayatında, Güçlü Hükümetin anahtarı hep Güçlü Meclis olmuştur.”

BİR TUZAK KURULUYOR

Vatan Partisi İl Başkanı Bilal Şimşir sürecin getireceklerine dikkat çekerek “Bir tuzak kurulduğunu hesaba katmalıyız. ABD ile sıkı bağları olanlar, dünyanın büyük finans kuruluşlarının temsilcilerine “Tayyip Erdoğan’ı devirmek için Başkanlık Sistemini bekleyin” diyorlardı. İkinci İstiklâl Savaşı ve Millî Direnme Ekonomisini inşa koşullarında, Türkiye’nin Millî Birliğe, Millî Seferberliğe, Güçlü Meclise, Güçlü Hükümete, Güçlü Cumhurbaşkanına ve Güçlü Orduya ihtiyacı var. AKP’ye çağrıda bulunuyoruz: İkinci İstiklâl Savaşı koşullarında Milleti iç çekişmelerin içine itmekten ve Milletin Meclisini etkisiz hale getirmekten başka bir işe yaramayacak olan Cumhurbaşkanlığı Sistemi önerisini geri çekiniz! O zaman alkışlanacak ve Millî Seferberlik için heyecan yaratacaksınız.”

MECLİSTEKİ PARTİLERE ÇAĞRI

Şimşir AK Parti, CHP ve MHP Milletvekillerine ayrı ayrı çağrı yapılan mektupta “MHP’ye çağrıda bulunuyoruz: Milletin bölünmesine hizmet eden Cumhurbaşkanlığı Sistemini desteklemeyiniz! CHP’ye çağrıda bulunuyoruz: Bulunduğunuz konum, Cumhurbaşkanlığı sisteminin önlenmesine hizmet etmiyor. ABD’nin ve Bölücü Terör örgütünün aleti olan HDP ve FETÖ ile dayanışmaya son veriniz! Meclise çağrıda bunuyoruz: Size Milletin emanet ettiği hükümeti denetleme yetkisini terk ederek Meclisi işsiz duruma düşürmeyiniz! Türk Milleti ve Milletin Meclisi, Cumhurbaşkanlığı Sistemine izin vermeyecektir” ifadelerinin yer aldığını söyledi.

 

Bu haber 622 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...