SDÜ’lü Öğretim Üyeleri, YÖK Toplantısına Katıldı

30 Aralık 2016 18:13

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), Ülkemizin tarih, edebiyat, sanat, kültür, turizm alanında, eğitim ve bilim odaklı strateji ve politikalarını konu alan bir toplantı düzenledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, üniversitelerin turizm fakülteleri, yüksekokulları ile güzel sanatlar, fen edebiyat fakülteleri ve konservatuvar yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Demir, Şarkikaraağaç Turizm MYO Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Durmuş Gökhan Turhan, Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Kaplan ve Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serap Ünal, Üniversitemizi temsil etti.

Toplantının ana temasının, yükseköğretimdeki 7,5 milyon gencin ve onların fikir dünyasını zenginleştirecek bir düşünceler sistemi olan turizm, edebiyat, tarih ve sanat alanlarında Bakan Nabi Avcı'nın görüşlerini dinlemek olduğunu belirten YÖK Başkanı Saraç, mezun öğrencilerin ülkenin geleceğinde söz sahibi olacağı alanlar hakkındaki konuların toplantıda ele alınacağını söyledi.

Çok nitelikli turizmcilere, sanat tarihçilerine, arkeologlara, kütüphanecilere, bilim araştırmacılarına ihtiyaç olduğunu belirten Bakan Avcı da “Üniversitelerin turizm türlerine ilişkin programlarını geliştirirken, herkesin dağcılıkla ilgili programlar geliştirmesi gerekmiyor her bir üniversitemiz, fakültemiz, bölümümüz kendi bulunduğu yöredeki tarihi mirasa göre kendi programlarını oluşturabilecek esneklikte yapılandırılmalıdır diye düşünüyorum. Türkiye, eğitim, sağlık, macera, arkeoloji, tarihi eserler, yeni miras alanları, kış turizmi, gastronomi gibi akla gelebilecek bütün turizm alanlarında dünyanın en önde giden destinasyonlarından biri olmayı çoktan hak etmiş bir ülke." dedi.

Toplantının sonunda Yrd. Doç. Dr. Serap Ünal, konuyla ilgili hazırlamış olduğu proje taslağını Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’ya sundu.

 

 

Bu haber 584 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...