Büyük Kabaca´dan Tanzanya´ya elma

30 Aralık 2016 18:14

İstanbul'dan bir tüccar aracılığıyla Büyük Kabaca'dan Tanzanya'ya 600 kg. numune elma gönderildi.

Büyük Kabaca Belediye Başkanı Ali İhsan Temurçin, bölgesinde Türkiye'nin en iyi elmasını yetiştirdiklerini iddia etti. Temurçin, bu nedenle Büyük Kabaca elmasını 'kutsal elma' diye tanımladıklarını söyledi. Elmanın tanıtımı ve farkındalığı için üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirdiğinin altını çizen Temurçin, şu açıklamalarda bulundu:

"Büyük Kabaca'da yetişen ürün elma, bunu tanıtıyorum. Kabaca'da uçak sanayi var da ben tanıtmadım mı? Marka oluşturmak, farkındalık yaratmak zorundayız. Ben de kendime böyle bir misyon edindim. Her gittiğim yerde Büyük Kabaca elmasını tanıtmaya çalışıyorum. Elmada üretim sorunu yok. Türkiye'de arz sıkıntısı yok. Asıl sorunumuz marketing dediğimiz pazarlama. Biz tükettiğimzden daha fazlasını üretiyorsak 2 yol var. Ya üretimimiz kısacağız ya da yeni pazarlar bulacağız. Türkiye'de resmi rakamlara göre 3.5 milyon ton elma üretiliyor. Yeni bahçelerle 5 milyon tona ulaşacağı söyleniyor. O zaman biz ya üretimimizi kısıp, kaynaklarımızı başka yerlere kanalize edeceğiz ya da başka yerlere pazarlayacağız. Elmayı sökemeyiz. O zaman yeni tarım politikaları içinde desteklenmesi lazım. Yurt dışında kilo başına teşvik veriliyor. Ama Türkiye'de bu yok. İhracatın teşvik edilmesi lazım. Elmayı üreten rakip ülkelerle rekabet edemiyorsunuz. Basra Körfezi'ne, Umman'a 1.2 dolara elma vermek isterken İtalyanlar 80 cente elma veriyor.

Büyük Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Şener bey aradı. 'Kutsal elmadan Tanzanya'ya satalım mı' dedi. İstanbul Alperen Ocakları Başkanı Tanzanya ile ticaret yaptığını söyledi. Biz Tanzanya'ya 600 kilo gönderdik. Tanzanya'ya Kabaca elması yedirdik. Numune olarak gönderdik. İnşallah ticaretimiz başlayacak. Bana düşen bu."

 

Bu haber 530 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...