Atık Su Arıtma Tesislerinde Yenileme Çalışması Başladı

30 Aralık 2016 18:16

Isparta Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisinde revizyon çalışmasına başladı. Bu kapsamda tesislere 2 milyon liralık ek yatırım yapıldığını söyleyen Başkan Günaydın, bir de müjde verdi. 30 milyon liralık yeni arıtma tesisinin yapımı için anlaşmaya varıldığını ve tesislerin en geç 4 yıl içerisinde faaliyete gireceğini söyledi. Günaydın, yeni tesisin devreye girmesiyle mevcut tesisin bozulmayacağını ve yeni tesisin sigortası konumuna alınacağını belirtti.

Isparta Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisleri revizyonu kapsamında 2 milyon liralık yatırımla muhtelif arıtma ekipmanlarını yeniliyor. Bu kapsamda çürütücü mikseri, çamur susuzlaştırma ünitesi parçalayıcı ve pompaları, ham çamur pompa istasyonu pompaları ve parçalayıcıları, havuzlardaki mikserler, çeşitli seviye ve debi ölçüm cihazları gibi çok sayıda yenileme çalışması yapılıyor.

1999 yılındaki ilk başkanlığı döneminde tesislerin yapıldığını hatırlatan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Tesisimizin şu anda belli bölümlerinde yenilenme çalışmaları hasıl oldu” dedi. 

Tesislerde incelemelerde bulunan ve yenileme çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın konuya ilişkin değerlendirmesinde şunları kaydetti:

“Makine ve yapılarda yenileme yapıyoruz. Günün teknolojisine uzak kalan olayları düzeltiyoruz. Yeni ilave öğütücüler koyuyoruz. Ard arda çift öğütme sistemleri kuruyoruz. Böylece elektrik sarfiyatı da azalacak. Elektrik sarfiyatını azalttığımız gibi burada elektrik üretim sistemini daha önce kurmuştuk. Bu öğütmelerden dolayı hızlı bir akım olacak. Ard arda öğütme sisteminden dolayı da kurduğumuz elektrik üretme sisteminin verimi de yükselecek. Dolayısıyla milli ekonomimize de katkıda bulunmuş oluyoruz. Tesisimizde aylık 70 bin lira elektrik masrafı oluyor. Bu enerjinin yaklaşık maliyetini de kendimiz elde etmiş olacağız. Tesislerimizde aylık 20-22 bin liralık elektrik elde ediyorduk. Şimdi de bunu daha yükseğe çıkarmak istiyoruz.

30 milyon liralık geleceğin arıtma tesisi yapılması için protokol yapıldı. Bunun en geç 4 yıl içerisinde neticeleneceğini tahmin ediyoruz. Bunu da hesaplayarak bugün burada 2 milyon lira civarında yeni bir yatırım yapıyoruz. Bu 7-8 yıl daha ömrünü uzatacak, bu arada da yeni arıtma tesisimizi yapacağız. Burası da yeni yapacağımız büyük tesisin sigortası olacak. Şehrin büyümesine göre bu tesisi de devre dışı bırakmamış oluyoruz. Böylelikle şehrimizin pis su atıklarının özellikle katı bölümünün ileriye yönelik kalıcılığını sağlıyoruz. Çalışıyoruz. Belediye olarak çevrecilik olaylarına son derece önem veriyoruz. Biz çevreciyiz, biz düşünceliyiz, biz gayretliyiz. Bu konuda önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi. 

 

 

 

Bu haber 513 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...