Belediyeden karla etkin mücadele

30 Aralık 2016 18:16

Isparta Belediyesi kar yağışı ile birlikte daha önceden hazırladığı Acil Eylem Planı çerçevesinde karla mücadele çalışmasını başarıyla gerçekleştirdi. İlk etapta karla mücadele çalışmalarına 62 iş makinesi ve 163 personel katıldı. Herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadığı kentte, vatandaşlar da karın tadını kartopu oynayarak çıkardı. Yine kar yağışı kentin birçok noktasında kartpostallık görüntüler ortaya çıkardı.

Isparta Belediyesi, meteorolojik uyarının ardından şehrin belli kilit noktalarında hazır beklettiği iş makinesi ve personel ile birlikte ana yollarda kar kürüme çalışmalarına başladı. Akşamdan itibaren öncelikle hastane ile okul önleri ve ana arterlerde çalışma gerçekleştiren belediye ekipleri gün boyunca da kaldırımlarda çalışmalarını devam ettirdi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, meteorolojik uyarılar karşısında belediye olarak alarm durumuna geçtiklerini ve yağışla birlikte 44 mahallede karla mücadele çalışmalarının başlatıldığını söyledi. Çalışmaların Acil Eylem Planı çerçevesinde planlı bir şekilde sürdürüldüğünü kaydeden Başkan Günaydın, tüm ana arterlerin açık tutulduğunu, kaldırımlarda biriken karların temizliklerin de gün boyu devam ettiğini belirtti.

Meteorolojik uyarıyla birlikte karla mücadele edecek olan ekiplerin gün içerisinde daha önceden belirlenen Acil Eylem Planı çerçevesinde şehrin kilit noktalarına yerleştirildiğini kaydeden Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, çalışmalara ilk etapta kar kürüme, tuzlama, solüsyon araçları ile birlikte JCB, greyder, botcat, yükleyici ve kamyon olmak üzere 62 iş makinesi ve 163 personelin katıldığını belirtti.

Öncelikli olarak hastane, halk otobüsü geçiş güzergahları, ana arterler ve okul yollarının açık tutulduğunu dile getiren Başkan Günaydın, “Şehrimizde hiçbir yolumuz kapalı değil. Müdahalesi en zor mahallelerimiz arasında yer alan Dere, Işıkkent gibi mahallelerimizde de her hangi bir sorun yok. Belediye olarak bilinçli bir çalışma gerçekleştirdik. Tüm ekibimiz can siperhane çalıştı. Çalışmalara ilk etapta 62 iş makinesi ve 163 personelimiz katıldı” dedi.

Belediye olarak daha önceden herhangi bir kar yağışına karşı hangi araç ve personelin nerede çalışacağının belli olduğunu aktaran Başkan Günaydın, “Kar yağışıyla birlikte gerekli müdahale anında yapılmıştır. Böylelikle halkımızın ve çocuklarımız herhangi bir engelle karşılaşmamıştır. Bu çalışmaları büyük bir özveri içerisinde gerçekleştiren ekibime teşekkür ederim” dedi.

 

 

Bu haber 578 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...