Isparta beyaza büründü..

30 Aralık 2016 18:17

Isparta genelinde Çarşamba günü öğle saatlerinde başlayan ve ertesi gün sabah saatlerine kadar aralıksız süren yoğun kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi.

 Sabah saatlerinde etkisini yitiren yağış sonrası kent merkezinde kar kalınlığı 10 santimin üzerine çıktı. Kent merkezinde Isparta Belediyesi, kırsalda ise İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler gece boyu aralıksız kar kürüme ve yol açma çalışması yaptı.

Kar yağışının etkili olduğu Çarşamba günü akşam saatlerinde sokağa çıkanlar kartopu oynayıp eğlendi. Perşembe sabah işe gitmek zorunda kalanlar ise araçlarını kardan çıkarmak ve ilerlemekte zorlandı. İşyerlerini açan esnaf da dükkanın önündeki karları temizlemek için uğraştı. Isparta Valiliği kararıyla il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarla Süleyman Demirel Üniversitesi'nde eğitime bugün ara verildi. Ayrıca engelli ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayıldı.

EĞİRDİR GÖLÜ BUZ TUTTU

Kar yağışı kent merkezini beyaz örtüyle kaplarken, kar sonrası ortaya güzel manzaralar çıktı. Türkiye'nin en büyük ikinci tatlı su kaynağı olan Eğirdir Gölü'nün bazı noktalarında ise su yüzeyi buz tuttu. Göl kenarındaki kayalıkların üzeri de buz ve karla kaplandı.

ÖZEL İDARE KÖY YOLLARINDA KAR NÖBETİ TUTTU

Isparta'da 28 Aralık akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yalvaç, Yenişarbademli ve Şarkikaraağaç ilçelerine bağlı bazı köy yolları trafiğe kapandı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu 18 araçla sabaha kadar aralıksız yol açma çalışması yaptıklarını söyledi.

TÜM İLÇELERİNDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Isparta'da dün etkili olan kar yağışı nedeniyle İl merkezi ve tüm ilçelerde tüm okulların 29 Aralık 2016 perşembe günü tatil edildiği açıklandı.

Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin bir gün süreyle idari izinli sayılacağı ifade edildi.

SDÜ’DE EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Yoğun kar yağışı nedeniyle Süleyman Demirel Üniversitesi'nde de dün eğitime 1 günlüğüne ara verildi.  Ayrıca SDÜ'de çalışan engelli ve hamile personel de dün 1 günlüğüne idari izinli sayıldı.

YÜZLERCE GENÇ VALİLİK ÖNÜNDE KARTOPU OYNADI

Isparta'da yağmaya başlayan kar yağışı zaman zaman vatandaşlarımıza zor anlar yaşatsa da akşam saatlerinde gençlerin keyif dolu anlar yaşamasına sebep oldu.

@IspartaMizah adlı Twitter hesabından atılan twitle birlikte gençler saat 22:00'de Isparta Valiliği önünde buluştu. İki gruba ayrılan yaklaşık 300 genç karşılıklı kar topu savaşı yaptı.

İl genelinde okulların tatil olması haberini alan gençler gecenin geç saatlerine kadar meydanı boş bırakmadılar.

Bu haber 538 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...