Kadına şiddet konusunda taviz yok

20 Aralık 2012 19:32

Isparta İl Jandarma Komutanlığınca ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik yürütülecek olan ‘Başbaşa Hayat Projesi’nin tanıtımı yapılarak hayata geçirildi.

Valilik Gül Toplantı Salonunda Vali Yardımcısı Dr. Kadri Canan başkanlığında İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, SDÜ Kadın Sorunlarını Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ersin Uskun ve ilgili daire temsilcilerinin katılımıyla projenin tanıtımı yapılarak hayata geçirildi.

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Dr. Kadri Canan, son yıllarda toplumumuzda kadına karşı şiddet konusunda duyarlılığın arttığını belirterek, duyarlı olan herkesin bu çalışmada yer alabileceğini belirtti.

Vali Yardımcısı Dr. Canan konuşmasında; “Gerek sosyal ve ekonomik yönden, gerekse kültürel yönden çağdaş uygarlık seviyesini yakalamak için çaba ve gayret sarf eden bir devletimiz var. Bu doğrultuda asla taviz vermediğimiz kadına şiddet konusunda duyarlılığın ve farkındalığın arttığını görüyoruz. Hükümetlerinde buna uygun politikalar geliştirdiğini, kanunların değiştiğini ve buna paralel olarak da illerde çalışmaların arttığını görüyoruz.

Bu tanıtım toplantısında üniversitemiz, baromuz, aile ve sosyal politikalar müdürlüğümüz büyük bir destek verdiler. Tabi bu kurum ve kuruluşlar projemizin ortak paydaşları olarak katkı sağlayacaklar. Biz bu çalışmaya duyarlı olan herkesin katılabileceğini belirtmek istiyoruz. Böylece İl Jandarma Komutanlığı’nın ilimizde görev sahasında kadına şiddet konusunda farkındalık yaratmak, duyarlılık oluşturmak ve bilinçlenme oluşturmak amacıyla çalışma başlatacak” dedi.

Isparta İl Jandarma Komutanı J. Albay Ömer Uyan ise çalışmanın bir sonraki ayağının bizzat alanda tarama faaliyetleri ile devam edeceğini belirterek, kadına şiddet konusunda asla taviz vermeyeceklerini ifade etti.

J. Alb. Uyan konuşmasında; “Bizim amacımız sahaya çıkarak icraat yapmaktır. Bu konuyu daha çok masa başında oturarak kağıt üzerinde yürütmekten ziyade, ayağımız bizzat araziye değerek yürütelim istiyoruz. Çünkü istatistiklere baktığımızda bölgemizde bir şiddetin varlığını görüyoruz, günde ortalama kayıtlara yansıyan bir olayımız var. Yani bizim günde 8-10 olayımız oluyor, bunun içinde 1 olayımız kadına yönelik şiddet kapsamında oluyor. Bu konuda ilgili kurum ve kuruluşlardan destek istiyoruz. Yani bu projeyi beraberce yürütmek istiyoruz” dedi.

Konuşmalardan sonra jandarma sorumluluk sahası içinde kadına yönelik şiddet olaylarıyla ilgili olarak İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü J. Yarbay Galip Gümüş tarafından ‘Başbaşa Hayat Projesi’nin sunumu yapıldı.

Isparta İl Jandarma Komutanlığı tarafından hazırlanan “Başbaşa Hayat Projesi” kapsamında; ilgili kurum ve kuruluşlarla koordine halinde suçların yoğunlaştığı yerleşim birimlerinde, aile içi şiddeti önlemek maksadıyla, konusunda uzman personel tarafından seminer faaliyetleri düzenlenecek ve şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla bazı özel tedbirler alınacak. 

Bu haber 759 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...