İnsani Yardım Vakfı Isparta Temsilciliği istişare toplantısı yaptı

3 Ocak 2017 14:12

Ülke genelinde yardıma muhtaçlara hizmet için çalışan İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta İl Temsilciliğine Osman Akçil getirilmesinin ardından Vakfın, Isparta Temsilciliğinin ilk istişare toplantısı da geçtiğimiz gün Öğretmenevinde gerçekleştirildi.

Söz konusu toplantıya, yardım konusunda gerek vererek gerekse bizzat bu işin içinde görev alarak hizmet etmek isteyenlerin yoğun ilgi göstermesi memnuniyet sağladı. Başta, İl Temsilcisi OsmanAkçil ve Mekke Eğitim Vakfı Başkanı Emekli Müftü Halil İbrahim Ertuç olmak üzere yaklaşık 40 kişinin katıldığı toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

Toplantıda Kur’anı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmasını yapan İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta İl Temsilcisi Osman Akçil, bu işin tamamen isteğe bağlı bir gönül işi olduğunu belirterek şunları söyledi; “Bilindiği gibi bizden önce bu görevi yürüten arkadaşlarımız vardı ve onların bu görevi bırakmak istemeleri üzerine İHH Genel Merkezi bize böyle bir görev tevdi etmek istediklerini bildirdiler. Bizde, ilimizde bu işlerin yürütülmesi ve yardımların devamının sağlanması noktasında bu görevi kabul ettik. Aksi halde,  İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta İl Temsilciliği kapanacak ve bunun vebali de hepimizin üzerinde olacaktı. Onun için biz de bu yola çıkarak bu işe elimizi değil gövdemizi koyduk ve Temsilcilik görevine 5 Aralık itibariyle başladık.

Bugün de, Vakfımızın Isparta Temsilciliğinin yönetim bazında belirlenmesi noktasında sizlerle bir araya geldik. Bu doğrultuda; ilk olarak 7 asil ve 7 yedek olmak üzere Yönetim Kurulumuzu, 3 asil ve 3 yedek olmak üzere Denetim Kurulumuzu belirlemek istiyoruz. Ayrıca, Temsilcilik bünyesinde bazı komisyonlar da bulunacak. Bunlar; Basın, Tanıtım ve Sosyal Medya Komisyonu, Yardıma Muhtaç Ailelere Yardım Toplama Birimi, Genç İHH, Afet ve Acil Durumu Birimi, Öğrenci Birimi gibi çeşitli birimlerden oluşmaktadır.

Bilindiği gibi dünyanın bir çok ülkesinde savaş ortamı bulunmaktadır. Bunlardan birisi de hemen ülkemizin dibindeki Suriye’de yaşanan olaylardır. Orada özellikle son zamanlarda bu ülkenin Halep şehrinde tam bir insani dram yaşanmakta ve oradaki Müslüman kardeşlerimiz çoluk – çocuk demeden öldürülmekte, aç – susuz bırakılmaktadır. İşte bizler de İHH olarak bunun için yani mazlum ve mağdurlara yardım için buradayız ve bunun için çalışacağız. Bundan böyle, büyüklerimizle istişareler ederek, onların bu konularda fikir ve düşüncelerini alarak Vakfın Isparta’da yapacağı faaliyetleri kapsamında İHH'nın İl Temsilciliği olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bilindiği gibi; İnsani Yardım Vakfı ülke genelinde ve yurt dışında temsilcilikleri olan büyük bir vakıf. Dolayısıyla, yardıma muhtaçlara, yolda kalmışlara, mazlum ve mağdurlara yardım ulaştıran onları içinde bulunduğu zor durumdan kurtarmanın gayreti içinde olan bir kuruluş.

Biz de bu göreve geçen hafta resmi olarak başlar başlamaz, Suriye’ye İnsani Yardım Organizasyonu çerçevesinde oluşturduğumuz 2 TIR dolusu elmayı 9 Aralık’ta Suriye’ye gönderdik. Ardından 15 Aralık’ta ise İHH ve Memur – Sen tarafından Halep’te yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek için organize edilen ‘Halep'e Yol Açın’ Konvoyu ile Isparta’dan yola çıkıp Muğla’dan, Aydın’dan, Denizli’den ve Burdur’dan toplam 30 araçla birlikte Hatay Cilvegözü Sınır Kapısına kadar gidip Halep’te yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve oradaki din kardeşlerimize destek vermek için çalışma yaptık. Ayrıca, 2 gün önce de Süleyman Demirel Üniversitemizden de 7 Tır dolusu yardım malzemesini Halep’e gönderdik.

Şuanda Halep’te özellikle yiyeceklerin yanı sıra Soba ve Battaniye gibi kış için acil ihtiyaçların olduğu bize bildirildi. Biz de bu konuda 1 Tır un göndermeyi planlıyoruz. Bunun için yaptığımız araştırmada 1 Tır dolusu Un’un yaklaşık 30 bin TL tuttuğu ve her bir un çuvalının ise 65 TL olduğunu belirledik. Bu konuda yardımcı olmak isteyen tüm Isparta halkımız; Isparta İnsanı Yardım Derneği’nin Kuveyt Türk Katılım Bankası Isparta Şubesindeki İBAN No. TR7700 2050 0009 1230 1890 001 nolu hesabına para yatırarak destekte bulunabilirler” dedi.

“YÖNETİM EN GEÇ BİR AY İÇİNDE NETLEŞECEK”

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta İl Temsilciliğindeki görev değişiminin ardından ilk defa yapılan istişare toplantısında daha sonra toplantıya katılanlarla yapılan çalışmalar müzakere edildi. Katılımın yoğun olduğu program şimdiye kadar yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ve bundan sonraki sürece yönelik olarak tecrübe ve temennilerin paylaşılmasının ardından sona erdi. İl Temsilcisi Osman Akçil, en geç bir ay içinde Temsilciliğin yönetim, denetim ve diğer birimlerde görev alacakların da belirleneceğini sözlerine ekledi.

 

Bu haber 589 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...