“2016 yılı bilimsel ve kültürel açıdan her zamankinden daha dolu dolu geçirmiştir”

3 Ocak 2017 14:17

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı yeni yıl mesajı yayınladı. Mesajında 2016 yılı değerlendirmesinde de bulunan Rektör Çarıkçı, 2016 yılının SDÜ için akademik, idari ve fiziksel atılımlar açısından pek çok çalışmanın gerçekleştirildiği verimli bir yıl olduğunu belirtti.

Çarıkçı’nın mesajı şöyle: “SDÜ ailesi olarak yeni yılı, geride bırakılan yılın iyi ve kötü yanlarıyla değerlendirildiği; karşılanacak olan yıla da umut dolu bakılan bir dönüm noktası olarak görüyoruz. Geçmiş bir yılda neler yapıldı? Hayat nasıl geçti? Gelecek yeni yıla dair umutlar, beklentiler ve projeler nedir? İşte yeni yıl ile birlikte tüm bu soruların değerlendirilmesi gerekir. Eğer bu sorulara olumlu yanıtlar verebiliyorsak eski yılı faydalı geçirmişiz; yeni yılı da güzelliklerle karşılıyoruz demektir.

Bu doğrultuda, 2016 ülkemiz için başarılar ve umutlar kadar zorlukları, hüzünleri, üzüntüleri ve acıları da içinde barındıran bir yıldı. 2016, hain terör saldırılarını, bu saldırılarda yitirdiğimiz vatan evlatlarımızı, milletçe birlik, beraberlik içinde atlattığımız vahim “15 Temmuz Kalkışması”nı hafızalarımızdan hiç silinmemecesine kazımasına rağmen, güçlü bir Türkiye’nin her zaman ve her koşulda tek yürek olarak ayakta kalabilmeyi başaran temellerini daha da sağlamlaştırması açısından da ayrı bir anlama ve öneme sahip bir yıldı.

Ülkemizin içinde bulunduğu şartlara asla kayıtsız kalmayan Üniversitemiz de günün koşulları dâhilinde Türkiye’nin sorunlarına ve günceline sahip çıkmış; vizyonu gereği de bir bilim yuvasından beklenilen gibi çözüm önerileri sunmuş ve üretmiştir.  Üniversitemiz kuruluşunun 24. yılı olan 2016 yılını bilimsel ve kültürel açıdan her zamankinden daha dolu dolu geçirmiştir.

SDÜ 2016 yılında, bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif açıdan gerçekleştirdiği etkinlikleri ve tüm çalışmaları, sadece düzenlenmekle kalmamış;  bu çalışmaları ve etkinlikleri bulunduğu ildeki, yöredeki halkla paylaşma açısından da son derece verimli bir yıl geçirmiştir.

2016’da, SDÜ olarak ürettiğimiz bilimi, sanayi ve ekonomi ile buluşturma çabalarımız, inovasyon ve girişimcilik atılımlarımız ve SDÜ’ nün sahip olduğu daha nice değerleri, çevre il ve ilçelerimiz ile buralarda yaşayan insanlarımız ile paylaşma fırsatı bulduk. Bugün itibarıyla gördük ki Süleyman Demirel Üniversitesi, Türkiye’nin ve dünyanın şartlarına adapte olabilen, sosyal, toplumsal ve ekonomik sorunlara duyarlı, çözüm üretebilen bir dünya üniversitesi konumuna gelmiştir.

Bu nedenle, 2016 yılı SDÜ için akademik, idari ve fiziksel atılımlar açısından pek çok çalışmanın gerçekleştirildiği verimli bir yıl olarak geride kalıyor. Aynı şekilde, sanatsal, kültürel, bilimsel ve sportif açıdan öğrencilerimizin elde ettikleri başarılarla da övündüğümüz bir yılı geride bırakmaya hazırlanıyoruz. Bu anlamda SDÜ’ nün bayrağını her alanda başarı ile taşıyan tüm öğrencilerimize de teşekkür ediyoruz.

Ülkece içinden geçtiğimiz bu zor ve yıpratıcı günlerde, Süleyman Demirel Üniversitesi’ne içeride ve dışarıda destek olan tüm paydaşlarımıza, Süleyman Demirel Üniversitesi’nin akademik ve idari personeline, mezunlarımıza, SDÜ’yü her alanda destekleyen Ispartalı SDÜ dostlarına da şükranlarımızı sunuyoruz.

Bizler, 2017 yılını karşılamaya hazırlanırken aynı zamanda büyük bir SDÜ ailesi olarak, gelecek daha nice yeni yıllara da emin adımlarla hazırlandığımızın müjdesini veriyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, 2017 yılının önce milletimize sonra tüm dünyaya güzellikler getirmesini umut ediyoruz. Yaşanan sıkıntılardan ders çıkardığımız ve bu sıkıntılı günleri geride bıraktığımız barış içinde, aydınlık ve güvenli bir yıl geçirmeyi Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz”.

 

Bu haber 597 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...