Belediye Meclisinden teröre ortak tepki

5 Ocak 2017 14:20

Belediye Meclisi’nde AK Parti grubu ile MHP grubu son zamanlarda ülkemizde yaşanan terör olaylarına ortak tepki gösterdi. AK Partili Kadir Dal, teröristlerin ülkemize zarar vermemesi için millet olarak birlik ve bütünlüğümüzü sağlamamız gerektiğine işaret ederken, MHP’li Nedim Yürekli de, “Türk Devleti’nin ortaya çıktığı zamanlardaki gibi bugün de o zamanın Kuvay-ı  Milli ruhuna ihtiyaç duyulmaktadır” dedi. Başkan Günaydın da 2017 yılında terörün bitirilmesini diledi.

Belediye Meclisi Ocak ayı ilk toplantısı dün gerçekleştirildi. Toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce AK Parti ve MHP grubu teröre ortak tepki gösterdi.

DAL: MİLLET OLARAK BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞÜMÜZÜ

SAĞLAMAYI TERCİH EDELİM

İlk olarak söz alan AK Partili Kadir Dal, “Devletimize karşı yapılan saldırılarda şehit olan ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dileriz. Teröristlerin devletimize zarar, ziyan vermemesi için millet olarak birlik ve bütünlüğümüzü sağlamayı tercih edelim” dedi.

YÜREKLİ: KUVAY-I MİLLİ RUHUNA İHTİYAÇ DUYULMAKTADIR

MHP’li Nedim Yürekli de Dal’ın bu konuda gösterdiği hassasiyete teşekkür ettiğini ifade ederek, “Hristiyan Batı asırlardır İslamiyet’e ve İslamiyet’in bayraktarlığını yapmış olan büyük Türk milletine karşı, doğrudan veya dolaylı açıktan veya gizli olarak mücadelesini, savaşını sürdürmektedir. Bugün de aynısı yapılmaktadır. Yıllar öncesinin Haçlı seferleri, Osmanlı dönemlinin iç isyanları, en sonda Şeyh Sait İsyanı,

EOKA, ASALA, bugün PKK, PYD, DEAŞ ve FETÖ olarak devam etmektedir. Başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere Hristiyan Batı’nın oluşturdukları destekledikleri, besledikleri bu terör örgütü onların bir maşası olarak binlerce, yüzbinlerce masum insanımızı, beşikte bebelerimizi katletmiş, nice öğretmenlerimizi, nice çiçeği burnunda Mehmetçiklerimizi şehit etmiştir. Yıllardır Afganistan’a, Pakistan’a, Irak’a, Suriye’ye, Filistin’e, Libya’ya, Tunus’a yapılan da aynıdır. Onlara yapılmış olan bu zulmü, bu vahşeti bugün de yüce devletimize, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne karşı yapmaktadırlar. Değişik yollarla ve yöntemlerle aramıza sızarak, hedef aldıkları o ülkelerin insanlarını birbirine kırdırmaktadırlar. Yayınlardan, medyadan takip ettiğimize göre son yıllarda 25’den fazla terör saldırısı yaşanmıştır. Bu bir terör örgütü olmaktan da öteye Türk düşmanlarının dolaylı olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne karşı açmış oldukları bir savaştır. Bu bakımdan tüm insanlarımızın bu konuda daha dikkatli olması ve parçalanmak üzere Sevr’da masaya yatırılan Osmanlı İmparatorluğu’nun içerisinden yeniden kurulan bir Türk Devleti’nin ortaya çıktığı zamanlardaki gibi bugün de o zamanın Kuvay-ı Milli ruhuna ihtiyaç duyulmaktadır. Herhangi bir siyasi ve ideolojik çıkar hesabı gütmeden mevki, makam beklentisi içerisinde bulunan tüm insanlarımızın birlik ve beraberlik içinde olması dileğiyle herkesin yeni yılını kutluyorum” şeklinde konuştu.

GÜNAYDIN: 2017 YILINDA TERÖRÜN BİTİRİLMESİNİ DİLİYORUM

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da yılbaşı gecesi yaşanan terör saldırısını hatırlatarak, “İstanbul Boğazı kenarında yılbaşı gecesi saat 01.15’te yaşanan terör saldırısında 39 kişi vefat etmiştir. Hocamızın dediği Haçlı seferini bende doğru buluyorum. Şehit olan ve vefat eden insanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Teröristlerle Türkiye Cumhuriyeti iyi bir şekilde mücadele edecektir. İnşallah 2017 yılı bunun için yeterli olur ve bu yıl onlara sonunu gösteririz. Bunları ezecek bir devletiz. Bizim hep beraber birlik ve bütünlük içerisinde olmamız gerekiyor. 2015 yılında bir anket yapılmış. Ülkemiz içerisinde DAEŞ’i destekleyenlerin oranı yüzde 14’müş. Bu esefle karşılanacak bir olay. Biz birlik ve beraberlik içinde olmak zorundayız. Hangi parti olursa olsun, genel başkanımızın da olması hepimizin birlik içerisinde bu savaşa karşı cevap vermemiz gerekir. 2017 yılında terörün bitirilmesini diliyorum. Herkesin yeni yılını kutluyorum” dedi.

 

 

Bu haber 544 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...