İnşaat Mühendisleri Odası yeni yönetimi belirlendi

5 Ocak 2017 14:22

İnşaat Mühendisleri Odası Isparta İl Temsilciliği yeni yönetimini oluşturdu. Nuri Birkan DİKMEN, Osman ÇELİK, Soner UZUNDURUKAN, Şeref KORKMAZ, Saadet SEVEN’in bulunduğu yeni yönetim kurulu ortak bir basın açıklaması yaparak, ülkenin birlik ve beraberliğine, bölünmez bütünlüğüne karşı yapılmak istenen tüm faaliyetlerin karşısında durduklarını ve bundan sonra da duracaklarını bildirdiler.

Açıklamada şöyle denildi: “1954 yılında kurulan İnşaat Mühendisleri Odası, Anayasanın 135. Maddesi gereğince 6235 sayılı Kanunla kurulmuş Kamu Kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşu olup faaliyetlerini Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) çatısı altında yürütmektedir. İnşaat Mühendisleri, mesleki bilgi, beceri ve deneyimlerini toplumun ortak çıkarları, insan refahının gelişimi, evrensel insani kazanımların ve kültürel mirasın korunması için kullanırlar. Toplumun sağlığı, güvenliği ve refahı, doğayı ve çevreyi korumayı, onlara zarar vermemeyi mesleki sorumluluklarının ayrılmaz bir parçası olarak görürler.

Asıl faaliyet alanı; mühendis ve mimarların çalışma hayatlarını ilgili yasada belirtilen ilkeler doğrultusunda düzenlemek olan, TMMOB’ un uzun yıllardan bu yana meslektaşlarının ve kamuoyunun büyük bir kısmının da tepkisini çeken marjinal faaliyetlerde bulunduğu aşikardır. TMMOB'un 04.11.2016 tarihinde yayınladığı mesleğimizle alakası olmayan siyasi açıklaması, kesinlikle Isparta İnşaat Mühendisleri Odası İl Temsilciliği'nin ve Üyelerimizin görüşü değildir. Bu ve benzeri görüşlerin mesleğimizle ve oda faaliyet amaçlarımızla hiçbir alakası bulunmamaktadır. Bu nedenle bizden önceki yönetim kurulunda bulunan arkadaşlarımız bu olaya tepki göstermek adına istifalarını sunmuş olup, 26.12.2016 tarihinde yeni temsilcilik yönetimi oluşturulmuştur.

Kanunların verdiği görev ve yetkileri kullanarak, meslektaşlarımızın ve halkımızın haklarının korunabilmesi amacı ile Ülkemizin içinden geçtiği hassas dönemin gereklerini de göz önünde bulundurarak, İnşaat Mühendisleri Odası Isparta İl Temsilciliği Kurulunda görev almış bulunmaktayız. Yeniden oluşturulan temsilcilik yönetimi olarak bizler, önceki yönetim kurulunda yer alan meslektaşlarımızla aynı düşünce ve hassasiyetlere sahip olduğumuzu, Ülkemizin birlik ve beraberliğine, bölünmez bütünlüğüne karşı yapılmak istenen tüm faaliyetlerin karşısında durduğumuzu ve bundan sonra da duracağımızı bildiririz.

Görevlerimizi ifa ederken, Devletimizin tüm kurumları ile koordinasyon ve işbirliği içinde çalışacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz”.

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI ISPARTA İL TEMSİLCİLİĞİ KURULU

Nuri Birkan DİKMEN

Osman ÇELİK

Soner UZUNDURUKAN

Şeref KORKMAZ

Saadet SEVEN

 

Bu haber 514 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...