Eğirdir Kaymakamı Muhtarla toplantı yaptı

5 Ocak 2017 14:27

Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü (SAREM) toplantı salonunda muhtarlarla bir araya gelerek 2017 yılında KÖYDES programına alınacak konuları ve Güvenlik konusunda istişarede bulundu.

Kaymakam Akdaş, Köylere Hizmet Götürme Birliği (28 köye ait) KÖYDES 2017 programına alınacak sorunları köy muhtarlarından dinledi.

Kaymakam Abdullah Akdaş başkanlığında yapılan toplantıya; Ak Parti İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Baş, Mehmet Sert, MHP İl Genel Meclisi Üyesi Halil Okutan, Eğirdir Özel İdare Müdürü Selim Müftüler, Eğirdir Jandarma Komutanı Yzb. Erhan Aslan, Emniyet Müdürü Yasin Orakoğlu yanı sıra 22 köy muhtarı katıldı.

2015 yılından itibaren devletimizin köylerin alt yapısını güçlendirmek için destek sağladığını, 2015 yılından itibaren içme suyu, asfaltı ve ishale hattı olmayan köylerimizin kalmadığını belirten Kaymakam Akdaş, 2017 yılında da KÖYDES desteklerinin devam edeceğini söyledi.

  2017 yılında KÖYDES ödeneklerinin 2 katına çıkarıldığını müjdeleyen Kaymakam Abdullah Akdaş, “Devletimiz köylerimize desteklerini tüm hızıyla sürdürüyor. Köylerimizin alt yapı güçlendirme çalışmaları bu yıl da devam edecek. Köylerimizin daha yaşanabilir bir hale getirilmesi için gerek devletimiz, gerekse kaymakamlığımız ve gerekse Özel İdarenin destekleri devam edecek ” diye konuştu.

İçme suyu şebekelerinin, ishale hatları ve asfalt çalışmalarının devam edeceğini söyleyen Akdaş, 2017 yılı içerisinde de bütün köylerimizin İçme suyu şebekelerinin, ishale hatları, asfalt çalışmalarının ve içme suyu depolarında iyileştirme çalışmalarının yapılacağını ifade etti.

Toplantıda Ağılköy, epeli, Yuvalı, Sipahiler ile Gökçehöyük, Sorkuncak, Yılgıncak, Bağacık Köyleri Sıcak Asfalt Grup yolu olarak belirlendi. Kaymakam Akdaş, KÖYDES kapsamında il Özel İdaresine grup yol (bağlantılı yol)  olarak teklif verileceğini söyledi.

Kaymakam Abdullah Akdaş, daha sonra 28 köy muhtarına tek tek köylerindeki eksikleri sordu. Bazı köylerimize; yeni ishale hattı, depo, içme suyu şebekelerinin yenilenmesi, sondaj yapılması ve hali hazırda bulunan içme suyu depolarında fayans kaplama işinin yapılacağı kararlaştırdı.

Toplantının ikinci bölümünde Kaymakam Abdullah Akdaş ‘Güvenlik’ konusunu muhtarlarımızla görüştü. Ülkemizin zor zamanlardan geçtiğini belirten Akdaş, “Hepinizin bildiği gibi bazı güçler özellikle Halep’teki Müslümanları hedef alarak adeta katliam yapıyorlar. Yine ülkemiz İstanbul, Kayseri, Ankara’daki kalleşçe saldırılara maruz kaldı. Bazı güçler Osmanlı’nın geri gelmesini istemiyorlar. Devletimiz bu terör olaylarına karşı çok ciddi çalışmalar yapıyor. İnşallah ülkemiz 2017 yılında daha güzel şeyler yaşar” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Bu haber 516 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...