“HAYVANCILIĞI GELİŞTİRMEK İÇİN YATIRIMCIMIZIN CESARETLİ OLMASI LAZIM”

6 Ocak 2017 18:14

Vali Şehmus Günaydın geçtiğimiz gün yaptığı basın toplantısında Hükümetin verdiği  büyük teşviklere rağmen ilimizde hayvancılığın gelişmemesinden rahatsız olduğunu belirterek;

“Hayvancılık konusunda maalesef istediğimiz noktada değiliz. İlimiz açısından değil Türkiye genelinde durum bu. Son yıllarda çok büyük teşvikler verilmesine rağmen insanlarımızı hayvancılığa yöneltemiyoruz. Aslında bölgemiz Burdur’un bitişiğinde üniversitemiz ve MAKÜ bu konuda ciddi bir alt yapısı var. Bu çalışmalar meyvesini vermeli diye düşünüyorum. Hayvancılık yapmak halkımıza ağır mı geliyor bilmiyorum. Daha kolay para kazanalım anlayışımı var bilmiyorum. Hayvan doğumu para alıyoruz. Yem bitkisi desteği alıyoruz. Mazot ve gübre desteği alıyoruz. Hayvancılığı  geliştirmek için yatırımcımızın cesaretli olması lazım.

“MARKA YARATMALIYIZ”

Küçükbaş hayvancılık konusunda yanılmıyorsam bizim hayvan sayımız 450-500 bin civarında. Bu önemli bir rakam. Bu kadar hayvanımız varken keçi peyniri konusunda marka olmuş bir firmamız yok maalesef. Marka yaratmak bizim tarımda yapacağımız en önemli işlerden birisi.”

Bu haber 610 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...