Kan Bağışı Tırı Iyaşpark’ta bağışçıları bekliyor

7 Ocak 2017 11:00

Türk Kızılay’ının Kan Bağış TIR’ı kan bağışlarınızı bekliyor. Ekip Yetkilisi Hüseyin Bayramer, Isparta’nın yıllık kan ihtiyacının 25 bin ünite olduğunu belirterek; “Kan için tüm bağışsever vatandaşlarımızı TIR’ımıza bekliyoruz” dedi.

Türkiye Kızılay Derneği Ankara Kan Bağış Merkezi tarafından düzenlenen ve Kızılay Isparta Kan Merkezi tarafından organize edilen kan bağışı kampanyası kapsamında ve hastanelerin kan ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla Türk Kızılay’ının Kan Bağış TIR’ı Valilik önündeki 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında konuşlandı. Kan bağış çalışması başlatan Türk Kızılay’ına ait olan yardım TIR’ı Cumartesi gününe kadar Cumhuriyet Meydanında, Cumartesi günü de Iyaşpark önünde kan vermek isteyenlerin bağışlarını kabul edecek.

Türk Kızılay’ı, her yıl yapmış olduğu kan bağışı kampanyasına bu yılda devam ediyor. İnsanların kan ihtiyacının karşılanması önemli rol üstelenen Kızılay’ın çalışması büyük ilgi görüyor. Kan bağışı tırında  bir yandan da vatandaşların bilgilendirilmesi ve kan bağışında bulunmaları için broşür dağıtılıyor.

Kızılay yetkilileri kampanya süresince yaklaşık 3 bin ünite kan toplamayı hedeflediklerini belirttiler. Sağlık problemleri bulunmayan ve 18 yaşını doldurmuş herkesi kampanyaya destek olmaya davet eden Kızılay Kan Bağış TIR’ı Yetkilisi Hüseyin Bayramer; “Biz Isparta’ya 10 Aralık’ta geldik ve şuanda bulunduğumuz yerde yani Cumhuriyet Meydanında 3 gün kaldıktan sonra Isparta’nın tüm ilçelerine giderek oralarda da kan bağışlarını aldık. Bu zamana kadar 1912 ünite kan bağışı aldık. Şuanda ikinci defa bulunduğumuz Cumhuriyet meydanında ise 1 – 4 Ocak tarihleri arasında sadece 91 ünite kan bağışı aldık. Bu çok az. Zira, Isparta’nın yıllık kan ihtiyacı 25 bin ünite. Bu rakama ulaşılması lazım. Onun için ben tüm vatandaşlarımızı kan vermek üzere TIR’ımıza bekliyorum. Cumartesi günü ise Iyaşpark AVM önünde olacağız ve kan bağışlarını orada kabul etmeye devam edeceğiz” dedi.

Kan bağışı için gelen vatandaşlara gereken yardım ve desteği verdiklerini ifade eden Bayramer; “Vatandaşlarımızın 3 ayda bir kan vermelerinde bir sakınca bulunmamaktadır. Kan bağışından önce yapılan doktor muayenesinde kanı düşük (anemi) olduğu saptananlardan hiçbir şekilde kan alınmamaktadır. Kan bağışı öncesi vatandaşlarımıza bir form doldurtuyoruz ve sağlıklı olan vatandaşlarımızın kan bağışlarını kabul ediyoruz. Kan hizmetlerinde biz gereken hassasiyeti göstermekteyiz, vatandaşlarımızdan gereken ilgiyi göstermelerini bekliyoruz. Unutmasınlar ki bir ünite kan bir hayat kurtarabilir” dedi. 

Bu haber 682 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...