Yenilenebilir enerjiye destek

9 Ocak 2017 16:50

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Tuğrul, tarımsal desteklemeler kapsamında yenilenebilir enerji kaynakları kullanılarak oluşturulan seralara yüzde 50 hibe desteği verildiğini belirterek, bu konuda yatırım çağrısı yaptı.

Tarımsal desteklemeler Türkiye genelinde olduğu gibi Isparta’da da devam ediyor. Bu kapsamda onlarca farklı alanda çiftçilere hibe ve faizsiz kredi imkanı sunuluyor. Isparta’da tarımsal faaliyetlere verilen desteklemeler hakkında bilgi veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Tuğrul, destekleme ücretlerini şu şekilde sıraladı: “Desteklemelerimizin başında bitkisel ürün işlemesi, paketlemesi ve depolamasına ilişkin yatırımlar var. Hayvansal ürün işlemesi, paketlenmesine ilişkin yüzde 50 destekleme var. Bu iki alanda destekleme miktarı 2 milyon lira. Bu 2 milyon liranın yüzde 50’sini bakanlığımız karşılıyor.

Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanan seralar var. Şuanda en fazla destek ihtiyacı duyduğumuz kalemlerden birisi budur. Kaynak vatandaşlarımızın yenilenebilir enerji kullanmak şartıyla sera yapması durumunda yüzde 50’sini bakanlığımız karşılamaktadır. Çelik silolar, soğuk hava depoları, hayvansal ve bitkisel orjinli gübre işleme, paketleme ve depolama ile ilgili destekler yüzde 50. Tarımsal üretime yönelik modern sabit yatırımlar, bunlar da çiftlik faaliyetlerini geliştirmeye yönelik altyapı sistemlerinde 30 bin lira ile 500 bin lira arasında proje verildiğinde yüzde 50 destek veriliyor. Yenilenebilir enerji ile kullanılabilen seralarımızda mevcutta destek verdiğimiz yerler var. Geçen yıl başvuru yapıp bu yıl tamamlanmak üzere olan tesislerimiz var. Yapanlar bu işten memnun. Devamını bekliyoruz” dedi.

Bu haber 611 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...