2016’da 22 bin kan bağışı toplandı

9 Ocak 2017 16:52

Isparta Kızılay Kan Merkezi Müdürü Uğur Güzel, 2016 yılında ilimizde toplam 22 bin 146 kan bağışı topladıklarını belirterek, bunların yüzde 99’unun hastanelerde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını bildirdi.

Isparta Kızılay Kan Merkezi bölgedeki hastanelerin kan ihtiyacını karşılamak amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Kızılay Kan Merkezi’ne 2016 yılında toplam 22 bin 146 kişi kan bağışı yaptı. Isparta Kızılay Kan Merkezi Müdürü Uğur Güzel, 2016 yılındaki çalışmaları anlattı. Güzel, "2016 yılındaki çalışmalarımıza baktığınıza aylara göre belirlenmiş hedef doğrultusunda Kasım ayı sonu itibariyle 22 bin ünite kan aldığımızı, bunların yüzde 99’unu ürünlerine dönüştürdüğümüzü ve bunları ihtiyaç olan hastanelere bıraktığımızı söyleyebiliriz. Bölge geneline baktığımızda Antalya Kızılay Kan Bağış Merkezi tarafından Kasım ayı sonu itibariyle 93 bin 764 ünite kan almışız. Antalya ihtiyacının Kasım sonu itibariyle 111 bin 894 ünite olarak gerçekleştiğini biliyoruz. Bakanlığımızdan aldığımız veriler ve istatistiklerimize baktığımızda 2017 yılı için benzer rakamların karşımıza çıktığını görüyoruz. bu ihtiyacı karşılamak için elimizden gelen tüm gücümüzle sahada olacağız” dedi.

BİR HAYAT KURTARMAK ÜZERE HERKESİ KAN BAĞIŞINA VE KAN BAĞIŞI SÜRECİNDE DAVET EDİYORUM

Kış ayları nedeniyle kan bağışında düşüş yaşandığının altını çizen Isparta Kızılay Kan Merkezi Müdürü Uğur Güzel, vatandaşlara seslenerek, kan bağışında bulunmalarını istedi. Güzel, “Bu aylar hastanedeki işlemlerin en yoğun yapıldığı zamanlar. Kan kullanımı en yüksek seviyede gerçekleştiği önemlerdeyiz. Ama bizim açımızdan baktığımızda mevsim nedeniyle, özellikle kişilerin kan bağışından sonra hasta olmakla ilgili endişeleri nedeniyle kan bağışının en az olduğu dönem. Bu dönemde düzenli bağışçılarımız kan bağışına devam ediyor ancak ilk kez kan bağışı yapacak kişiler çekinceleri nedeniyle kan bağışından uzak durmayı tercih ediyorlar. Bizler zorlu hava şartlarına rağmen tır ekiplerimizle birlikte konforlu bir kan bağışı ortamı oluşturduk. Tırımızı ocak ayı boyunca Isparta’nın ilçelerini gezdirmeye ve kan bağışı toplamaya devam edeceğiz. Birçok ilçemizi gezdik. Perşembe günü Aksu ilçemizde, Cuma ve cumartesi günü şehir merkezinde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda, Pazar günü de Iyaş önünde tırımız tarafından kan bağışı kabul edilecektir. Bir hayat kurtarmak üzere herkesi kan bağışına ve kan bağışı sürecinde davet ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 598 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...